Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Το ιδιωτικό μου ιατρείο δεν είναι εκλογικό κέντρο κανενός

η εικόνα προφίλ της Ολγα Βασιλείου, Η εικόνα ίσως περιέχει: την Ολγα Βασιλείου, χαμογελάει, γυαλιά και κοντινό πλάνο
Ξενοφών: «Για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησε τον» 

Ονομάζομαι Βασιλείου ‘Ολγα, είμαι ιδιώτης Πυρηνικός ιατρός, δεν είμαι υποψηφία στις Δημοτικές εκλογές ούτε στις Περιφεριακές αλλά ούτε και στις Ευρωεκλογές, ζητώ όμως την στήριξη και υποστήριξη σας γιατί είμαι εγώ που μαζί με όλους τους εργαστηριακούς ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ στηρίζουμε εδώ και χρόνια την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας χρηματοδοτώντας τις εξετάσεις σας μετά την σταδιακή μείωση των τιμές τους κατά 47%. 

Είμαστε εμείς αυτοί που πληρώνουμε όλες τις νέες υψηλού κόστους εξετάσεις που με Υπουργικές Αποφάσεις εντάχτηκαν στο ΕΟΠΥΥ χωρίς να προβλέπεται δαπάνη γι' αυτές. 

Είμαστε εμείς που κάθε χρόνο αυξάνουμε το πλεόνασμα των μνημονικών κυβερνήσεων με μέτρα επιστροφής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ και κούρεμα των δαπάνες μας μέχρι της τάξης του 31% και τέλος είμαστε όλοι εμείς που μέσα από στα ιδιωτικά μας ιατρεία στηρίζουμε εξολοκλήρου την κοινωνική πολίτικη της κυβέρνησης με την μείωση της συμμετοχής των ευπαθών ομάδων χωρίς η ίδια να βάζει το χέρι στην τσέπη. 

Εν ολίγοις είμαστε εμείς που συντηρούμε και χρηματοδοτούμε την προεκλογική εκστρατεία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων αυτής που το υπέγραψε, αυτής που το εφάρμοσε και βέβαια αυτής που το ολοκλήρωσε και κατά δήλωση του πρωθυπουργού μας πέρασε στην μεταμνημονιακή εποχή 

Eπειδή πλέον οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού εγώ προσωπικά ζητώ την προάσπιση του δικαιώματος μου να αμείβομαι για την παροχή των ιατρικών μου υπηρεσιών και απαιτώ από μια αριστερή κυβέρνηση : ισονομία - κοινωνική δικαιοσύνη, πάταξη της περιττής συνταγογράφησης, μείωση της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, κατάργηση ληστρικών μέτρων επιστροφής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ. Αρνούμαι να συμμετέχω σε άλλη προεκλογική καμπάνια. 

Το ιδιωτικό μου ιατρείο δεν είναι εκλογικό κέντρο κανενός.

21 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΙΑΤgr

      ΠΈΡΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ. Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" δηλ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ".

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

      Διαγραφή
    2. Το λεμε χρονια αλλα καποιοι δεν το παραδεχονται και επιμενουν σε αποτυχημενες συνταγες ,αγνωστο γιατι.Ιατρικοι συλλογοι ισον αποτυχια .Θα το βαλετε κυρια Μαστορακου ή φοβαστε?Ν Αγγελοπουλος

      Διαγραφή
  2. Δεν πειράζει. Κονομάν γερά από τον εοπυυ οι λογοθεραπευτές και οι φυσικοθεραπευτές.

    Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο παθολόγος πεθαίνεις

      Διαγραφή
    2. Ζηλεύεις παθολόγε που το μόνο που γνωρίζεις από διαγνώσεις είναι ο όρος οσφυαλγία και αυχεναλγια. Φυσικά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια των παχεων αγελάδων με τα δωράκια και τα ταξίδια των φαρμακευτικων και πονάς

      Διαγραφή
  3. Εαν δεν σε συμφέρει η συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, διεκοψέ τη όπως εκαναν οι ΠΘ, οι οπτικοι, παιδιατροι κτλ. Ετσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε! Στην χώρα που πλέον η ποιότητα και η αριστεία αποτελούν ταξικό εχθρό , όμως , δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι . Εδώ διώκονται οι νόμιμοι από τους ΠαππαΠολακιδες και δεν τρέχει τίποτα .Μάλλον αυτό αξίζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα τι θέλει η συνάδελφος. Τι στήριξη ζητάει και από ποιόν;Το ιδιωτικό της ιατρείο,εφ,όσον είναι συμβεβλημένο με τν ΕΟΠΥΥ και στην ουσία έχει μοναδικό πελάτη τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει ή να προσαρμοστεί με τα δεδομένα αυτά,όπως και τόσοι άλλοι γιατροί,ή μέσω των επαγγελματικών ενώσεων να διορθώσουν τυχόν λάθη, ή να καταγγείλει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και τότε να μιλάει για ιδιωτικό ιατρείο,που δεν είναι εκλογικό κέντρο και άλλα ασυνάρτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, πολύ λίγοι κλινικοί γιατροί αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ εργαστηριακών και κλινικών γιατρών. Οι εργαστηριακοί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων(Π.χ. Κυτταρολόγων) δεν επιβιώνουν χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Οι όροι που προβλέπονται στις συμβάσεις δεν αναφέρουν πουθενά, ότι θα δουλεύουν 12 μήνες και θα πληρώνονται για 6, χωρίς να μπορούν να αρνηθούν εκτέλεση εξετάσεων πολλές από τις οποίες έχουν και υψηλό κόστος. Και, όπως είναι γνωστό, οι εργαστηριακοί δεν συνταγογραφούν, άρα δεν ευθύνονται για την υπέρβαση του προυπολογισμού, που έτσι κι αλλιώς προβλέπει κατά μέσο όρο 32 ευρώ το χρόνο για κάθε ασφαλισμένο.
      Για ποια προσαρμογή μπορεί κανείς να συζητήσει, λοιπόν; Οι νόμοι για τα clawback και rebate πρέπει να καταργηθούν. Αυτό είναι το πρώτο και το βασικό. Από κεί και πέρα μπορούν να συζητηθούν πολλά.

      Διαγραφή
    2. Οι εποχές και οι συνθήκες αλλάζουν με τα χρόνια. Πάει ο καιρός που οι εργαστηριακοί,άνοιγαν ένα ιατρείο και δούλευαν με λίγα μόνο ταμεία και με περισσότερους πελάτες που πλήρωναν οι ίδιοι τις εξετάσεις.Είτε γιατί τότε υπήρχε το ΙΚΑ, που δεν αποζημίωνε εξετάσεις σε ιδιώτη γιατρό είτε γιατί ήταν λιγότερα τα εργαστήρια και λιγότερες οι αλυσίδες των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων. Οσο για τους κλινικούς ,πρίν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση,τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους ιδιώτες γιατρούς χωρίς ταμείο.
      Κάθε γιατρός έκανε την επιλογή του στην ειδικότητά του, χωρίς να γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον. Τώρα βρήκαν τα δύσκολα οι εργαστηριακοί. Ας οργανωθείτε και ας διεκδικήσετε το τυχόν δίκιο σας. Και δεν δέχομαι να ακούω για ιδιωτικό ιατρείο....ΚΡΑΤΙΚΟΔΊΑΙΤΟ .Αν δεν μπορεί να σταθεί με άλλο τρόπο , ας κλείσει. Οπως έκλεισαν χιλιάδες ιατρεία κλινικών γιατρών παλιά, για να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ως μόνο τρόπο επιβίωσης πολλών κλινικών γιατρών.

      Διαγραφή
  6. Δεν σας έχει υποχρεώσει κανεις να υπογράψετε σύμβαση με το κράτος με το ζόρι.
    Όποτε θελήσετε,λύνετε την σύμβαση.
    Αρκετά πια με την υποκρισία και την κλάψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζείτε σε άλλη χώρα κύριέ μου γιατί συνάδελφος δεν είστε σίγουρα.Προφανώς και δεν γνωρίζετε τίποτα για τους εργαστηριακούς ιατρούς.

      Διαγραφή
  7. Αν κάποιο περιμένει απο αριστερή κυβέρνηση ισονομια και ισοπολειτια απαντάται πλάνη οικτρά. Μονό ο καπιταλισμός εξελίσει μία κοινωνία. Καταλάβετε το επιτέλους ολοι καλα. Βαριά βιομηχανία παντού, παραγωγή παντού, επιστροφή στην δραχμή, έξοδος απο την ΕΕ και ο ηλιος της ελευθερίας και της καλής ζωής θα ανατείλει ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παθολόγε ,γραφεις ανοησίες.
    Οι φυσικοθεραπευτές εχουν clawback που αγγίζει το 1/3 των δαπανών που υποβάλλουν.
    Στους 6 μηνες, ειναι ζήτημα εαν πληρώνονται τους 4 ,με τους κλειστους προυπολογισμούς που εχει καθορισει αυθαίρετα το κρατος.
    Τα περιεργα κόμπλεξ σου να προσπαθήσεις να τα ελέγξεις,πόσο μάλλον που δεν εχεις ιδέα απο τετοιες επιστροφές,μιας και το clawback ουτε τωρα που δεν εχεις ,ουτε πριν που ειχες συμβασεις με πλαφόν 200 επισκεψεις,σε αφορούσε.
    Ελα με τον καθένα που για να εκτονωθεί ,απλώς "την αμολάει",γιατι ως γνωστόν ,όλοι εχουν απο μία (γνώμη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιος ιατρος ιδιοκτήτης ιατρείου δεν συμφωνεί,προχωρεί σε διακοπή της σύμβασης του.
    Ο Εοππυ δεν βάζει κανέναν γιατρό με το ζόρι.
    Έλεος πια με τους κρατικοδίαιτους ελεύθερους επαγγελματίες κάθε είδους!
    Όλοι τελικά θέλουν συνδυασμό κράτους-πατερούλη,και δεξιές τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατάλαβε κάποιος τι γράφει;;;
    Ότι του φανεί...
    Ότι ναναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συνάδελφος είναι του δόγματος «Πασοκ σώσε μας!»
    Αγαπητή μου,αν δεν μπορείς να διατηρήσεις το ιατρείο σου,να γνωρίζεις ότι στην χώρα των 1+ εκατομμυρίων ανέργων,μεταναστών,πολλοί Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα από εσένα.
    Τώρα τα περί εκλογικού κέντρου,τι ακριβώς θελεις να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς. Πολλοί νοσταλγούν το παρελθόν.Τότε που οι εργαστηριακοί άνοιγαν ιατρεία ,που φύτρωναν σαν τα μανιτάρια,τόσα όσα δεν έχει άλλη χώρα με ίδιο πληθυσμό και μετά,θέλανε να θυσαυρίσουν.Και μας λένε οτι αυτοί δεν φταίνε για την πληθώρα εξετάσεων που γράφονταν ,αλλά οι κλινικοί γιατροί. Ξέχασαν τις κάρτες που τύπωναν κατά χιλιάδες και τους υπαλλήλους που έστελναν να τις μοιράσουν στους κλινικούς γιατρούς ,που κατάφερναν να τους δελεάσουν με ποσοστά , ώστε να γράφουν εξετάσεις με το κιλό και να στέλνουν τους ασθενείς τους εκεί.Θυμάμαι οτι υπήρχαν και συνεργαζόμενα ταξί για να πάνε τον ασθενή την ίδια μέρα. Αλλά και πάλι δεν νομίζω να σταμάτησε το φαινόμενο. Το ζήτημα είναι οτι παράπονα δεν μπορούν να κάνουν. Ας κάνουν ο,τι τόσοι άλλοι γιατροί.Ας φύγουν στο εξωτερικό. Η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη.Η αγορά βάζει τους κανόνες.

      Διαγραφή
    2. Οι τακτικές των μεγάλων διαγνωστικών δεν είχαν και δεν έχουν υιοθετηθεί από τους μικρούς, επανειλλημένως έχουμε ζητήσει να μπει φραγμός-κόσκινο στην ανεξέλεγκτη συνταγογραφία με διάφορες μεθόδους αλλά δεν εισακουόμαστε και συνεχίζεται η ίδια τακτική από τα μεγάλα κέντρα με τις ευλογίες των υπευθύνων υπουργίου και ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
  12. Συναδέλφισσα Όλγα τα λες μια χαρά. Αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και αμολάνε τις χαιρεκακίες τους είναι βολεμένοι από το σύστημα ή ελπίζουν σε ανταπόδωση από το σύστημα των ....ζαίων. Μην παραξενευτείς εάν δεις το ΣΔΟΕ για εκφοβιστικό έλεγχο έξω από την πόρτα σου. Το συνηθίζουν για όποιον διαφωνεί και εκδηλώσει την διαφωνία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή