Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Αλέξης Τσίπρας: Δημόσιο «μπράβο» στο Κρητικό δίδυμο για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας

HR 12 Μαΐου 2019

Δημόσιο «μπράβο» στο Κρητικό δίδυμο για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας από τον πρωθυπουργό κατά την τελετή εγκαινίων του νοσοκομείου Λευκάδος!

«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε λέγοντας πως «είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας» ανέφερε χαρακτηιστικά κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείο στην Λευκάδα.

«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας. Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».

«Η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πιο κοντά στο Θεό η δική μας ιδεολογία παρά όσων κάνουν μεγάλους σταυρούς»

«Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο Μανωλάτο.

«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 2.000 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

Το έργο

Το έργο ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ,αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Διαθέτει 123 κλίνες και είναι εξοπλισμένο με άρτιο και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας, δημόσιες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Το νέο κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 2013.

Η τελευταία ανακαίνιση του παλαιού νοσοκομείου του νησιού, με τη δημιουργία νέας πτέρυγας, έγινε το 1964. Είχε κατασκευαστεί το 1953.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου