Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΕΟΠΥΥ: Με την εξουσιοδότηση η παράδοση φαρμάκων σε υπαλλήλους ταχυμεταφορών


Σχετική εικόνα

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Το κενό που δημιουργείται, μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, στην παραλαβή σκευαασμάτων από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, από υπαλλήλους εταιρειών ταχυμεταφοράς εκ μέρους ασθενών κάλυψε πρόσφατα η διοίκηση του Οργανισμού.

Μόνο με εξουσιοδότηση των ασθενών γίνεται πλέον η παραλαβή σκευασμάτων απο υπαλλήλους εταιρειών courrier από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η κατάργηση του βιβλιαρίου άφησε ένα κενό στη διαδικασία για εκείνους τους ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ούτε να στείλουν κάποιο δικό τους άνθρωπο για να παραλάβει τα φάρμακα τους. Για να καλύψει αυτό το κοινό, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τ. Γεωργακόπουλος προσφατα ενημέρωσε τους συλλόγους ασθενών ότι αντί βιβλιαρίου θα πρέπει να προσκομίζεται η εξουσιοδότηση.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως προκειται για μια δυνατότητα που παρέχεται σε κάποιους ασθενείς, οι οποίοι πληρώνουν μια συνδρομή για να μπορούν να παραλαμβάνουν τα σκευάσματα αυτά στο σπιτι τους. Όπως εξηγούν στελέχη του φορέα στο Virus, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να βρεί λύσεις για να ενεργοποίησει το συντομότερο δυνατόν την υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει την παράδοση των φαρμάκων, χωρίς χρέωση, για την οποία τόσος λόγος έχει γίνει.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ενημερωση του κ. Γεωργακόπουλου, «ο ασθενής θα συνεχίζει να μπορεί να εξουσιοδοτεί έως 3 υπαλλήλους της πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς και το έντυπο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο πλήρως […] και θεωρημένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου