Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Υγειονομικό ναρκοπέδιο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εντός του χώρου του Νοσοκομείου

Δελτία Τύπου

ΑΘΗΝΑ 8/11/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2268

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υγειονομικό ναρκοπέδιο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείου Λέρου από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Καλύπτουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του Σωματείου και των Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου την Δευτέρα 11/11 με τη μορφή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας 10:00 – 12:00.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείου που νοσηλεύει 154 ψυχικά ασθενείς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot προσφύγων και μεταναστών. Κάθε ημέρα μεγαλώνει ο αριθμός των φιλοξενούμενων μετατρέποντας τους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου σε υγειονομικό ναρκοπέδιο.

Πριν ένα χρόνο στο χώρο του Νοσοκομείου φιλοξενούνταν 800 πρόσφυγες και μετανάστες. Πριν ένα μήνα 2.500 και τώρα αυξήθηκαν σε 3.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο εν λόγω hot spot της Λέρου καταφθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες και από τα γύρω νησιά Καστελόριζο και Σύμη. Δίπλα ακριβώς είναι η Ναυτική Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της οποίας έχουν αποκλείσει την είσοδο με σκηνές και σκουπίδια. Έχουν καταλάβει παλιά κτίρια που είναι έτοιμα να πέσουν.

Ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου έχει γεμίσει σκουπίδια, περιττώματα, μολυσματικά αντικείμενα. Έχουν στήσει σκηνές παντού. Επιτίθενται σε ψυχικά ασθενείς, κλέβουν, προπηλακίζουν, διαταράσσουν την ηρεμία του Νοσοκομείου. Υπάρχει έντονη δυσοσμία παντού και κίνδυνος μετάδοσης μεταδοτικών ασθενειών, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Τώρα κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από τις αποθήκες του Νοσοκομείου που φυλάσσονται υλικά της τεχνικής υπηρεσίας και είδη καθαριότητας. Οι συνάδελφοι φοβούνται να μπουν στις αποθήκες να πάρουν υλικά γιατί θα πρέπει να περάσουν πάνω από ακαθαρσίες, κόπρανα και σκουπίδια.

Πολλές φορές το προσωπικό όταν προσπαθεί να μπει στις αποθήκες δέχεται επιθέσεις, προπηλακισμούς, απόπειρες κλοπής κ.α. Οι συνθήκες για πρόσφυγες, μετανάστες, εργαζόμενους και ασθενείς είναι απάνθρωπες.

Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Η Διοίκηση με έγγραφο προς την 2η ΥΠΕ που σας κοινοποιούμε επισημαίνει την έκρυθμη κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται και τονίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε δυσάρεστο συμβάν τυχόν επισυμβεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου