Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Ξεκινά η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα! Όλες οι λεπτομέρειες


Τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον προϋπολογισμό.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα με βάση το σουηδικό μοντέλο».

Οι συνεργασίες θα αφορούν κυρίως τον διαγνωστικό τομέα καθώς αναμένεται να τοποθετηθούν μηχανήματα ιδιωτών ενώ το ΕΣΥ θα αγοράζει εξετάσεις για τους ασθενείς, οι οποίοι και θα τις πραγματοποιούν δωρεάν μέσα στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα μοντέλο λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων που έχει εφαρμοσθεί πρώτα στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο γνωστό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Έτοιμο το σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Η ΝΔ και προεκλογικά είχε μιλήσει για τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.
Στόχος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο νοσοκομείο δεν δεσμεύεται από την αγορά και συντήρηση ακριβών μηχανημάτων, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Διαγνωστικές εξετάσεις

Οι ιδιώτες θα είναι εκείνοι που θα χειρίζονται τα μηχανήματα και θα τα συντηρούν ενώ με βάση το Σουηδικό μοντέλο σε αυτά θα εργάζονται κανονικά οι υπάλληλοι του νοσοκομείου όπως γίνεται και σήμερα.

2 σχόλια:

  1. Πιασ' τ' αυγό και κούρευ'το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η στάση της Καρποδίνη και του Πλακιωτάκη πάνω στις πληρωμές των ΟΙ -όπου τους έχουν αφήσει για πάνω από 6 μήνες απλήρωτους με ΤΡΕΙΣ μήνες ληξιπρόθεσμα χρέη- υπονομέυει την πολιτική του Μητσοτάκη για συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα....Είναι παράδοξο στον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας να παραμένουν ακόμα άτομα με έκδηλη ανεπάρκεια, με μειωμένη αίσθηση του καθήκοντος τους και με εικόνα πλημμελούς άσκησης των υποχρεώσεών τους!!!!...Λυπάμαι που το λέω, αλλά αντιστρατεύονται βασικούς πολιτικούς πυλώνες της Κυβέρνησης, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ οφθαλμοφανώς (απαγορεύεται η δημιουργία ληξιπρόθεσμων χρεών) και δημιουργούν εικόνα δυσλειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στον πληθυσμό, από την πολλαπλασιαστική ισχύ της δυσαρέσκειας των γιατρών λόγω της επαφής τους με μεγάλα στρώματα της κοινωνίας...Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή