Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Έκτακτη μεταφορά κονδυλίων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας



Μεταφορά κονδυλίων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να καλυφθούν τα οικονομικά κενά ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία, προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Ειδικότερα στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου επισημαίνεται ότι ορισμένα νοσοκομεία κατά το τρέχον οικονομικό έτος αλλά και κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους, παρουσιάζουν πλεόνασμαπιστώσεων πέραν των αναγκαίων για τη λειτουργία τους.


Πλεονάσματα που προέρχονται κυρίως από δαπάνες για αγορές υλικών και υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων σε μια προσπάθεια να μη ξεφύγουν οι δαπάνες τους, είχαν περιορίσει στο ελάχιστον τις απαραίτητες αγορές, με συνέπεια όμως στα νοσοκομεία να καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις υλικών. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γίνει πέρυσι με τις εξετάσεις για τη γρίπη: «Χωρίς εξετάσεις και αναλώσιμα τα νοσοκομεία για τη γρίπη! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Από την άλλη όμως τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία ειδικά της Αττικής, παρουσιάζουν σοβαρές μαύρες τρύπες στα οικονομικά τους, αφού ενώ αγόραζαν υλικά, δεν τα τιμολογούσαν ώστε να μην ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός.
Μεταφορά χρημάτων

Με τη διάταξη που προστέθηκε στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, δίνεται πλέον η δυνατότητα εάν ένα νοσοκομείο εμφανίζει πλεόνασμα να μεταφερθούν τα κονδύλια σε άλλο που παρουσιάζει έλλειψη.


Ειδικότερα στη διάταξη αναφέρεται: «Κατά περίπτωση παρέχεται με την παρούσα διάταξη η δυνατότητα, να μεταφέρονται με απόφαση του αρμόδιου Διοικητή ΥΠΕ ή του υπουργού Υγείας τα πλεονάζοντα προαναφερόμενα ποσά σε άλλα νοσοκομεία που χρειάζονται ενίσχυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου