Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κρίσιμη η κατάσταση στην Πέλλα-Συνεχείς έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Συντάκτης: Virus

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την εμφάνιση 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε κονσερβοποιϊα στη Σκύδρα του νομού Πέλλας. Από το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργεί με 18 κλιμάκια συνεχείς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στους δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας, Κρύας Βρύσης και Έδεσσας.

Μέχρι το μεσημέρι, είχαν πραγματοποιηθεί 735 rapid test αντιγόνου, εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά 11 χθες και άλλα 6 σήμερα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στόχο να εντοπιστεί έγκαιρα και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του ιού στην κοινότητα. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και η λειτουργία του εργοστασίου έχει ανασταλεί για 10 ημέρες μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου το ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, δημάρχων της περιοχής, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του διοικητή του νοσοκομείου Έδεσσας καθώς και του αστυνομικού διευθυντή, με σκοπό να εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου