Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Αττικό: Το έσκασε κρούσμα που μεταφέρθηκε από το Δρομοκαΐτειο

Συντάκτης: Virus

Αναστάτωση προκλήθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όταν ασθενής θετικός στον SARS-COV-2, ο οποίος είχε μεταφερθεί από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αφού ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς με εισαγγελική εντολή, επισημαίνοντας την απειλή για την δημόσια υγεία λόγω της πιθανότητας να μεταδώσει τον κοροναϊό σε άλλους πολίτες.

Στο μεταξύ, στο Δρομοκαΐτειο, δυο εργαζόμενοι στο τμήμα, που νοσηλευόταν οι δυο θετικοί στον ιό ασθενείς, έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, όπως αναφέρεται από την ομοσπονδία των νοσοκομειακών. Πιθανή είναι η μετάδοση σε τρεις ακόμη νοσηλευόμενους που είναι εμπύρετοι. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο κύκλος μετάδοσης μπορεί να ελεγχθεί. 

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται ότι τα αποτελέσματα από τα τεστ αργοπορούν, αφού αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, με αποτέλεσμα τα ύποπτα κρούσματα από το προσωπικό του Δρομοκαΐτειου να μην έχει τεθεί σε καραντίνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ασθενείς.

Πηγή: .protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου