Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Στο ΓΛΚ καταθέτει ο Βορίδης το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας



Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να προωθήσει σήμερα, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης το πολυνομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου του το οποίο περιέχει 70 σχεδόν άρθρα που αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του χαρτοφυλακίου του.

Στόχος του κ. Βορίδη είναι αφού ολοκληρωθεί το έργο του ΓΛΚ το νομοσχέδιο στην συνέχεια, να λάβει γρήγορα την νόμιμη οδό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά άρθρα, μεταξύ άλλων ζητήματα του ΠΕΔΥ και του ΕΣΥ (συγκεκριμένα μονιμοποίηση 2.500 γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι είχαν διοριστεί με πενταετή θητεία μετά την 11η Μαρτίου 2009), ζητήματα δημόσιας υγείας όπως Περιγεννητικός έλεγχος, Μητρικός Θηλασμός, Ίδρυση εταιρείας Αλτσχάιμερ, ηλεκτρονικό εμπόριο φαρμάκων το οποίο προβλέπει μάλιστα σοβαρές κυρώσεις για τους φαρμακοποιούς και πολλά ακόμη.

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, παρατείνεται η θητεία των επικουρικών φαρμακοποιών από 6 -12 μήνες καθώς και λοιπού επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ έως 6 μήνες. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τροπολογία εντάσσονται σε θέσεις κλάδου ιατρών του ΕΣΥ οι γιατροί που προέρχονται από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τον ΕΟΠΥΥ.

Η τροπολογία – κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ανοικτή Διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης – αναγνωρίζει επίσης τα επαγγελματικά δικαιώματα των νοσηλευτριών πτυχιούχων της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αναφορικά με την ένταξη των γιατρών στο ΕΣΥ, προβλέπεται ότι «οι οργανικές θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρικού προσωπικού κλάδου ΠΕ ιατρών – οδοντιάτρων πλήρους και αποκλειστικης απασχόλησης που συστάθηκαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στις οποίες μεταφέρθηκε / μετατάχθηκε ιατρικό προσωπικό, μετατρέπονται αυτοδίκαια σε οργανικές θέσεις κλάδου ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, αντίστοιχων ειδικοτήτων με τις κατεχόμενες θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου