Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η υγεία και πάλι στα κάγκελα - Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοεμβρίου



Το τέμπο στο μεγάλο συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου 1η Νοεμβρίου αναμένεται να δώσει για ακόμη μία φορά, ο τομέας της υγείας, ο οποίος έχει δεινοπαθήσει δραματικά στα μνημονιακά χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο, θα βρίσκονται μαζί και ενωμένοι με πλήθος άλλων εργαζομένων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα με Προσυγκέντρωση υγειονομικών στις 11πμ στο μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η ασφάλιση κάθε είδους και ο μισθός που διαρκώς συρρικνώνεται, αποτελούν την κορωνίδα της αντίδρασης του υγειονομικού κλάδου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, επειδή δεν δεχόμαστε:

- Να ζούμε με ψίχουλα!
- Να ζούμε με μισθούς πείνας, σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με την απλήρωτη δουλειά να γιγαντώνεται.
- Να μένουν άνεργοι συνάδελφοι μας – τα παιδιά μας, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν ή υπολειτουργούν Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ειδικής Αγωγής, Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες.
- Εκατομμύρια άνεργοι – ανασφάλιστοι να μένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες, άτομα με αναπηρία, συνταξιούχοι να μην μπορούν πια να πληρώσουν για τα φάρμακα τους, ενώ ταυτόχρονα οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ασύλληπτα κέρδη, ακόμη και τώρα μετά από 5 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης.
- Με πρόσχημα τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στα ταμεία, να διαλύεται ό,τι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.
- Να μας λένε ότι «όραμα» σήμερα είναι ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κάτω κι απ΄τα 500€ και μια σύνταξη κάτω απ'τα 400€!

Το Σωματείο του Ευαγγελισμού, παίρνει θέση δίπλα στα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία που ήδη οργανώνουν την πάλη τους:

- Οφθαλμιατρείου Αθηνών - Αλεξάνδρα - Τζάνειο - Νίκαιας - Αγία Όλγα - Άγιου Σάββα - Λαϊκού - ΚΑΤ - Σωτηρία – Κέντρο Βρεφών Μητέρα - Θεαγένειο Θεσσαλονίκης –Παπαγεωργίου Θεσ/κης - Σάμου - Άρτας – Καλαμάτας – Λευκάδας – Ζακύνθου – Κω – Παν/κού Νοσοκομείου Ηρακλείου - Χατζηκώστα Ιωαννίνων - Καβάλας κ.ά. που προστίθενται καθημερινά.

Και συνεχίζει το Σωματείο, λέγοντας ότι «μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική της βαρβαρότητας, αλλά και ενάντια στις αυταπάτες για μια άλλη κυβέρνηση που θα τα λύσει όλα ως δια μαγείας. Αγώνας σκληρός αλλά σίγουρα νικηφόρος που όχι μόνο θα βάλει φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για την κατάκτηση όλων όσων μας ανήκουν.

Μπορούμε και πρέπει άμεσα να συσπειρωθούμε σε σωματείο ταξικό, αγωνιστικό που θα αντιμάχεται την πολιτική που ισοπεδώνει κάθε δικαίωμα, ανάγκη και κατάκτησή μας, θα οργανώνει την πάλη για Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλο το λαό. Που θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, θα οργανώνει την αλληλεγγύη, θα παίρνει μέτρα ανακούφισης και θα αγωνίζεται για νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, για μισθούς και παροχές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το ΣΕΝΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, και τα υπόλοιπα σωματεία στα νοσοκομεία να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια – να έρθουν μαζί μας να απαιτήσουμε ΕΔΩ &ΤΩΡΑ τα παρακάτω αιτήματα:

- Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
- Αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Ασφάλισης, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης & της εμπλοκής των ΜΚΟ.
- Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων μας κι άμεση κάλυψη όλων των αναγκών (προσωπικό, υλικά, φάρμακα κλπ) από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με κάτω από 751€. Να αποκατασταθούν εδώ και τώρα όλες οι απώλειες σε μισθούς - συντάξεις από το 2009. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης τώρα.
- Άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ένταξη στα ΒΑΕ.
- Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους & σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους – ανασφάλιστους και τις οικογένειες τους.
- Να καταργηθεί κάθε πληρωμή (εισιτήρια, νοσήλια, τροφεία κλπ) σε υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας, βρεφονηπιακούς σταθμούς κι όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
- Να σταματήσει η φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος και η φοροαπαλλαγή των μεγαλο-επιχειρηματιών. Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου