Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Βαρνάβας: Χρειάζεται μπάρμπα στου Μαξίμου για να μπεις σε εντατική!

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αμφισβήτησε τις πρόσφατες εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί νέων προσλήψεων για τις ΜΕΘ, λέγοντας ότι δεν προβλέπεται σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό.

ΙΑΤRONET


Την άκρως επικίνδυνη κατάσταση με τις ελλείψεις κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Μιλώντας στο “Κόκκινο”, ο Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό) υπογράμμισε ότι παραμένουν κλειστά 200 θέσεις νοσηλείας σε ΜΕΘ όλης της χώρας, εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό.

Μόνο στην Αττική – είπε – αναζητείται καθημερινά κρεβάτι για 30 έως 40 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, στην Ευρώπη αναλογούν 12 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού, αναλογία που στην Ελλάδα είναι μόλις 6 ανά 100.000.

Από τις 600 θέσεις νοσηλείας σε ΜΕΘ που έχουμε ως χώρα – είπε – λειτουργούν οι 400, ενώ για την κάλυψη των αναγκών απαιτούνται 2.000.

Μαξίμου

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ άφησε αιχμές και για τη διαδικασία εξεύρεσης θέσης σε ΜΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “χρειάζεται μπάρμπα στου Μαξίμου για να νοσηλευτείς σε μονάδα εντατικής θεραπείας”...

Αναφερόμενος, δε, στις πρόσφατες εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί νέων προσλήψεων για τις ΜΕΘ, ο κ. Βαρνάβας τις αμφισβήτησε, λέγοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει ήδη κατατεθεί και από αυτόν δεν προκύπτει κανένα κονδύλι για επιπλέον προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου