Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: Το αίμα όσων έχουν αναρρώσει θα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ασθενών



Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ορός από το αίμα όσων κατάφεραν να νικήσουν τον Έμπολα θα χρησιμοποιηθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων για τη θεραπεία των ασθενών στη Λιβερία, μία από τις χώρες που έχουν χτυπηθεί σκληρά από τον ιό.

Η Marie-Paule Kieny, Βοηθός Γενικού Διευθυντή στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη, δήλωσε πως υπάρχουν παράλληλα εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων και των εμβολίων, καθώς νέα σκευάσματα αναμένεται να είναι έτοιμα τον Ιανουάριο του 2015.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους στο τελευταίο δραματικό ξέσπασμα του Έμπολα, με τους περισσότερους θανάτους να έχουν καταγραφεί σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε.

Ο ορός που θα παρασχεθεί στους ασθενείς θα προέρχεται από το αίμα ατόμων που μολύνθηκαν αλλά κατάφεραν να αναρρώσουν. Εάν ο ασθενής καταφέρει να νικήσει τη λοίμωξη, ο οργανισμός τους διαθέτει τα απαραίτητα αντισώματα ενάντια στον Έμπολα.

Οι γιατροί θα μπορούν να λαμβάνουν δείγμα του αίματος και να παρασκευάζουν τον ειδικό ορό αφαιρώντας τα ερυθρά αιμοσφαίρια, χωρίς να απομακρύνονται τα αναγκαία αντισώματα. Ο ορός θα χορηγείται στη συνέχεια σε ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου