Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

IMS: 6.500 φαρμακοποιοί κερδίζουν κάτω από 1.800 ευρώ το μήνα


HEALTHVIEW.GR

Σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους έχουν υποστεί από το 2009 οι φαρμακοποιοί, με ένα μεγάλο ποσσοτό εξ'αυτών, να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του λουκέτου, αφού το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων τους, ( δαπάνες προσωπικού -λειτουργικά κόστη άλλες δαπάνες για ασφάλεια συντήρηση μάρκετιγκ), σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις των πληρωμών και τις υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του φαρμακείου τους.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την εταιρεία IMS, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που αφορούσε την υγεία στη Θεσσαλονίκη και στοιχεία της δημοσιεύονται αποκλειστικά στο Healthview, περίπου 3.200 φαρμακεία έχουν ετήσιο κέρδος μετά φόρων, μικρότερο των 15.000 ευρώ, το 55% του συνόλου των φαρμακείων, κερδίζουν λιγότερα από 2,2 χιλιάδες ευρώ το μήνα και το 65% των φαρμακοποιών κερδίζει λιγότερα από 1.800 ευρώ το μήνα.

Κάτω μάλιστα κατά 0,73%, είναι το περιθώριο του ποσοστού κέρδους των Ελλήνων φαρμακοποιών σε σχέση με το μέσο όρο των ευρωπαίων συναδέλφων τους με την ψαλίδα να μεγαλώνει στα φάρμακα αξίας έως 20 ευρώ. 

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον, αφού σύμφωνα με την IMS, οι φαρμακοποιοί εκτός από το ότι είδαν τα έσοδα τους να μειώνονται κατά 530 εκατομμύρια ευρώ από το 2009, αναμένεται το 2014, να έχουν επί πλέον απώλεια της τάξης των 172 εκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει ότι περίπου μέσα σε μία πενταετία θα δούν το εισόδημά τους, να μειώνεται κατά το ήμιση.

1 σχόλιο:

  1. Τι να πούνε και οι ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ που όσοι έχουν σύμβαση με ΕΟΠΥΥ οχι μόνο δεν έχουν το παραμικρό κέρδος αλλά έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή