Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΙΣΠατρών: Ενημέρωση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ για το τελευταίο 3μηνο του 2011

Αρ. Πρωτ.: 11527
Πάτρα: 24/10/2014

Προς 
τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Μετά από τη συντονισμένη πίεση που ασκήθηκε από τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 2671Β’ Υπουργική Απόφαση δυνάμει της οποίας ορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από 01.01.2012 και μετέπειτα. Επίσης αποδεσμεύτηκε χρηματικό ποσό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την αποπληρωμή του ΟΠΑΔ όσον αφορά τους τελευταίους μήνες του 2011. 

Μετά από σχετική παρέμβαση, η διαδικασία εκκαθάρισης που έχει δρομολογηθεί από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Νομού Αχαΐας, είναι αυτή του πλήρους λογιστικού ελέγχου που εξασφαλίζει την αποπληρωμή των οφειλών του ΟΠΑΔ για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 στο ακέραιο, χωρίς «κουρέματα».

Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΠΑΔ αφορά το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2011, καθώς η πληρωμή του Δεκεμβρίου του 2011 ακολουθεί την έκδοση του φορολογικού παραστατικού το 2012, και θα ενταχθεί στην επόμενη διαδικασία πληρωμής.

Σε άλλους νομούς, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν πληρωμές με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο με προσωρινή απόδοση του 90% της δαπάνης. 

Αναμένεται σύντομα να εκδοθούν ατομικές ειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, στην εφαρμογή «ληξιπρόθεσμες οφειλές». 

Η εκτύπωση του προσωπικού μηνύματος είναι απαραίτητη καθώς και η επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να υποβληθούν τα αντίστοιχα παραστατικά. 

Η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί μετά από την έγκριση της σχετικής δαπάνης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και από τον πάρεδρο για ποσά άνω των 10.000 ευρώ. 

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. 

Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία αποπληρωμής και θα σας κρατούμε ενήμερους. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας 

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου