Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Βγήκε η πολυαναμενόμενη παράταση προθεσμίας για την αποζημίωση των ιατροτεχνολογικών υλικών

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Μιλώντας στο iatropedia την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ, Παύλος Αρναούτης, είχε προαναγγείλει ότι τα μέλη του Συνδέσμου περιμένουν από τον ΕΟΠΥΥ παράταση για την υποβολή των δαπανών με το παλιό σύστημα η οποία πιθανώς θα ανακοινωνόταν σήμερα Δευτέρα. Όπερ και εγένετο!


Μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών μηνός Ιανουαρίου 2017 για την αποζημίωση υγειονομικού υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ (eΔΑΠΥ Παροχών).

Η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των παρόχων για τα εξής υλικά: Επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων. Λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά Είδη, αναπνευστικές συσκευές και συσκευές οξυγονοθεραπείας καθώς και σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Η παράταση προθεσμίας τόσο για την ηλεκτρονική υποβολή, όσο για την αποστολή του φυσικού αρχείου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση και μετά από παρέμβαση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διευκρινίζεται ότι η παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής δεν επηρεάζει τη διαδικασία και το χρόνο πληρωμής των παρόχων. Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καταβάλλει προσπάθεια ώστε έως αρχές Μαρτίου να καταβληθούν στα φαρμακεία οι δαπάνες φαρμάκου Δεκεμβρίου 2016 (υποβολή έως 13 Ιανουαρίου), περιορίζοντας σημαντικά το χρόνο εξόφλησης των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς.

Επιπρόσθετα, την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ξεχωριστής ηλεκτρονικής υποβολής δαπανών Ευρωπαίων Ασφαλισμένων, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία. Για το λόγο αυτό, η παραπάνω παράταση ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών (28/2) ισχύει για όλους τους παρόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου