Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση με πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμα και clawback

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ) 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
Πανεπιστημίου 56 Αθήνα Τ.Κ. 106 78
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346 
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854 
Email: poske2013@gmail.com 

Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη 

Αθήνα 23/02/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμα και clawback

Μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ.Μπερσίμη Σωτηρίου έγινε συνάντηση των προέδρων της ΠΟΣΚΕ κ.Πατσουράκου Φωτίου και ΠΟΣΙΠΥ κ.Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρου για ενημέρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το clawback.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ ΕΟΠΥΥ αλλά και της οφειλής του ΕΟΠΥΥ του 10% των επισκέψεων 2012-2015 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η ενταλματοποίηση του 10% των επισκέψεων του έτους 2012 και 2013 και σε συνέχεια των επομένων ετών. Για τα ταμεία προ του ΕΟΠΥΥ το ΤΑΠΟΤΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΟΠΑΔ είναι στο στάδιο οριστικοποίησης και ενταλματοποίησης, ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία υπήρξε σύσκεψη με τον ΕΦΚΑ για την περαιτέρω εκκαθάριση τους καθώς έχουν περιέλθει σε αυτόν. Βάσει νόμου η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/6/2017.

Για το clawback των προηγούμενων ετών, διευκρινίστηκε ότι μετά τον συμψηφισμό των παρακρατηθέντων μηνών και του υπολοίπου 10% των εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων, για το ενδεχομένως οφειλόμενο ποσό που θα προκύψει από τους παρόχους, θα ισχύσει η πρόταση των Ομοσπονδιών και η συμφωνία που είχε γίνει με τον ΕΟΠΥΥ για την σταδιακή παρακράτησή του σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως και 12 μήνες ή και περισσότερους αν χρειάζεται, για να μην υπάρξει οικονομική ασφυξία των ιατρών, εργαστηρίων και πολυιατρείων από την εφ’άπαξ καθολοκληρία παρακράτηση του γεγονός που θα σημαίνει ότι για κάποιους μήνες δεν θα πληρωθούν οι συμβεβλημένοι πάροχοι, θέση η οποία είχε εξάλλου διατυπωθεί και στην συνάντηση που είχε γίνει και στον ΙΣΑ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στις 22/9/2016.

Οι 2 Ομοσπονδίες θα παρακολουθούν την υλοποίηση των ανωτέρω ανακοινώσεων για την διασφάλιση των μελών τους.

Με τιμής

Οι Πρόεδροι των Σωματείων

Ο Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.      Ο Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Κ.Ε. 

Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου  Πατσουράκος Φώτιος 

5 σχόλια:

 1. ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2013-14-15 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΗΝΕΣ 11 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΤΟ 10% ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΚΑ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Οφειλόμενο ποσό από τους παρόχους???...".Οπως καταλάβατε όχι μόνο δε θα πάρουμε το 10%,αλλά υποτίθεται ότι τους χρωστάμε κιόλας το "υπόλοιπο" clawback...το οποίο θα το πάρουν σε δόσεις..εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι..Γελοίοι καραγκιόζηδες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακόμα δεν πήρατε είδηση τι χρωστάμε στον ΕΟΠΥΥ αντι να μας χρωστάει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Εαν θελετε να ενημερωθειτε ζητείστε απο το Λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ (Αποστόλου Παυλου 12) να σας τυπώσει τα ποσά που σας αναλογούν................ Κρατάτε μαζί σας όμως και μια καρέκλα και κανένα ηρεμιστικό ..................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσυ την κρατησες καλα την καρεκλα και πηρες και το ηρεμιστικο?Καληνυχτα.

   Διαγραφή
 4. Αποκλείεται να χρωστούν οι πάροχοι όταν σχεδόν κάθε χρόνο παρακρατούνταν 6,2 μήνες (μαζί με το 10%) ενώ το clawback ήταν το πολύ 50%.Η μόνη χρονιά που μπορεί να μην ισχύει το παραπάνω είναι το 2014 για τους παρόχους της Αττικής.. Προφανώς όταν συναντιούνται η Ποσιπυ και η Ποσκε με τους κυρίους του ΕΟΠΥΥ βουλώνουν τα αυτιά τους και το στόμα τους για ο,τιδήποτε αφορα την Ελληνική επαρχια.. Ουστ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή