Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ. για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Αριθ. Πρωτ.102
ΔΡΑΜΑ 25-06-2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ

Mε έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, στην τηλεόραση της ΕΤ3, σχετικά με την απεργία των εργαστηριακών γιατρών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελλιπής ενημέρωση του, τον οδήγησε σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος έχει πλήρη αγνοία για την οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ. 

Θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για τις συνεχείς μειώσεις των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων και για την εφαρμογή ληστρικών μέτρων (claw back και rebate) από τον ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια. Όφειλε να γνωρίζει ότι οι εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τίποτα περισσότερο. Ουσιαστικά τα ιδιωτικά εργαστήρια είναι αυτά που συντηρούν και χρηματοδοτούν εδώ και χρόνια την ΠΦΥ. Τα αποτέλεσμα της απεργιακής τους κινητοποίησης των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσε την αδυναμία των δημόσιων δομών να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Από μια αριστερή κυβέρνηση θα περιμέναμε να υπερασπιστεί το συνταγματικό δικαίωμα των εργαστηριακών ιατρών να αμείβονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία για την παροχή των υπηρεσιών τους προς το κράτος και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα τους. 

Η αλαζονική συμπεριφορά ενός πρωθυπουργού σε συνδυασμό με την άγνοια θεωρείται επικίνδυνη.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Τα μέλη του συνδέσμου 

AKTINOΛΟΓΟΙ - ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΙ 

ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ - 

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ –ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ –ΠΑΘΟΑΝΑΤΟΜΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου