Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

AstraZeneca: Παρενέργειες "φρενάρουν" τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού στη Γαλλία

Το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο χρησιμοποιείται για την ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού στη Γαλλία κάτω των 65 ετών, βρίσκεται υπό καθεστώς φαρμακοεπαγρύπνησης.
Capital.gr

Η ANSM (Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας) ανέφερε την Πέμπτη ότι έλαβε 149 δηλώσεις φαρμακοεπαγρύπνησης από τα 10.000 άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο μεταξύ 6 και 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro, οι συχνότερες παρενέργειες είναι συμπτώματα γρίπης "υψηλής έντασης". Πιο συγκεκριμένα αυτά τα 149 άτομα δήλωσαν ότι είχαν υψηλό πυρετό, σωματικούς πόνους και πονοκεφάλους.

Μάλιστα στο νοσοκομείο της πόλης Cherbourg και το νοσοκομείο Memorial στην πόλη Saint-Lô, οι παρενέργειες οδήγησαν αρκετούς εργαζομένους να πάρουν άδεια.

"Το νοσοκομείο Memorial διέκοψε επίσης την εκστρατεία εμβολιασμού του προσωπικού του. Η ANSM προτείνει "κλιμακωτό εμβολιασμό του προσωπικού στο νοσοκομείο".

Στις 6 Φεβρουαρίου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η χώρα έλαβε μια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, παραλαμβάνοντας 273.600 δόσεις.

Οι αρχικοί εμβολιασμοί προορίζονταν για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ηλικίας κάτω των 65 ετών, και οι πρώτοι πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο. Μια δεύτερη παρτίδα με 304.800 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Από την αρχή του Γαλλικού εμβολιαστικού προγράμματος έχουν αναλυθεί 2.140 περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών μετά τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Όσο αφορά το εμβόλιο της Moderna έχουν εντοπιστεί μόλις 40 περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών.
Ξεκινά Φεβρουάριο και Μάρτιο η παραγωγή των εμβολίων των Pfizer και Moderna

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου πως η παραγωγή εμβολίων σε γαλλικό έδαφος θα ξεκινήσει "από τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου", έπειτα από συνάντηση με μεγάλες γαλλικές και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο Μακρόν είπε επίσης πως τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής θα συμμετάσχουν στη δημιουργία εμβολίων που έχουν επεξεργαστεί άλλες φαρμακοβιομηχανίες, εκ των οποίων τρεις γαλλικές υπεργολαβικές.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, η γαλλική υπεργολαβική Delpharm ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παραγάγει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στο εργοστάσιό της στο Σεν-Ρεμί-σιρ-Αβρ (βορειοδυτική Γαλλία), η σουηδική φαρμακοβιομηχανία Recipharm το εμβόλιο της Moderna στο Μον (δυτικά) και η γαλλική Fareva το εμβόλιο της CureVac στις εγκαταστάσεις της στο Πο (νοτιοδυτικά) και στη Βαλ-ντε-Ρέιγ, για το γέμισμα και τη συσκευασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου