Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Επιταχύνεται η διαδικασία εμβολιασμού: Πάνω από 1,7 εμβόλια μέχρι τέλος Μαρτίου


Ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα

Τον Ιανουάριο έγιναν 270.000 εμβολιασμοί και τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να χορηγηθούν περί τις 650.000 δόσεις


Στη μάχη της κυβέρνησης για να τρέξει η διαδικασία του εμβολιασμού μπαίνουν από σήμερα δύο μεγάλα κέντρα σε Αττική και τη Θεσσαλονίκη ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου όταν και δόθηκε το σήμα εκκίνησης της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν πραγματοποιηθεί περί 517.000 εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο στόχος έως το τέλος Μαρτίου είναι η Ελλάδα να χορηγήσει στους πολίτες περισσότερα από 1,7 εκατ. εμβόλια, ενώ τον Ιανουάριο έγιναν 270.000 εμβολιασμοί και τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να χορηγηθούν περί τις 650.000 δόσεις.


Στον εμβολιαστικό σταθμό που στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. «Δεσμευτήκαμε να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων που λαμβάνουμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με βίντεο από την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός ( ΣΚΑΙ) έστειλε μήνυμα δεδομένου ότι κατά τον Απρίλιο και τον Μάιο θα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη περισσότεροι εμβολιασμοί, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «όταν θα φτάνουμε στο Πάσχα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι καθώς θα μπαίνουμε στην Άνοιξη θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αφήνουμε αυτή την περιπέτεια πίσω μας.

Υπογράμμισε την σημασία του να γίνει κατανοητό στην κοινωνία πως όσα ζούμε «δεν είναι η μέρα της μαρμότας» και τόνισε σε κάθε περίπτωση πως τα εμβόλια είναι αυτά που μας επιτρέπουν να πούμε ότι όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα θα είναι καλύτερα τα πράγματα. «Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε τόσο περισσότερα θα κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως έχει υπάρξει πίεση στην ΕΕ σχετικά με το θέμα αυτό.

Μέχρι στιγμής, στη διαδικασία έχουν συμπεριληφθεί οι υγειονομικοί, οι φιλοξενούμενοι και οι εργαζόμενοι των προνοιακών δομών και οι ηλικιωμένοι πάνω 80 χρόνων, όπου τώρα ξεκινούν οι πολίτες ηλικίας 75-79 χρόνων οι οποίοι λαμβάνουν το εμβόλιο των Pfizer, BioNTech και Μοderna, όπως και εκείνοι της ομάδας 70-74 χρόνων που θα μπουν στον προγραμματισμό το επόμενο 10ήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου