Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης για πανδημία: Βλέπουμε το τέλος του τούνελ – Υπομονή δυο μήνες

Φωτ. ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Newsroom kathimerini.gr

«Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης του στον Αλέξη Παπαχελά, μία ημέρα μετά την απόφαση για νέο -πιο αυστηρό- lockdown στην Αττική.

«Αυτό που μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική. Αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα. Προτίμησα να πάρω δραστικά μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτά πιο γρήγορα», είπε, σημειώνοντας ότι «η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά».

Ερωτηθείς για την «βεντάλια», που ανέφερε κατά το χθεσινό μήνυμα του, κι αν θα πάμε σε ένα μοντέλο για τουλάχιστον δύο μήνες που μάλλον θα κλείνουν όλα για δύο εβδομάδες και θα ανοίγουν μετά πάλι για δύο εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: «Το καταλάβατε σωστά. Μακάρι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Και εύχομαι τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι τέτοια ώστε οι 2,5 εβδομάδες για την Αττική να είναι αρκετές. Τονίζω, μιλάμε μόνο για την Αττική, γιατί μία άλλη περιοχή μπορεί σε μια εβδομάδα, σε δύο εβδομάδες, να δείξει άλλα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ερωτηθείς για τους ελέγχους της τήρησης των μέτρων, είπε: «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη, θα υπάρχουν έλεγχοι, αλλά θα είναι πιο στοχευμένοι». Στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε ότι πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους χώρους εργασίας. «Αν δεν τηρούνται τα ποσοστά της τηλεργασίας θα επιβάλλουμε κυρώσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι «ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα είναι πολύ καλύτερος από άλλες χώρες».

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα επέτρεπαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οπότε δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος το άνοιγμα του», δήλωσε, σημειώνοντας ότι πρέπει «όλοι να αναλογιστούμε ότι μπορούμε να βγούμε από αυτή την περιπέτεια μια ώρα αρχύτερα». «Ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με άλλες χώρες, δεν υπάρχει αντι-εμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα», σχολίασε κατόπιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου