Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Μειώθηκε η νόσος Covid-19 στους ηλικιωμένους μετά το εμβόλιο – Πόσοι εμβολιασμοί έγιναν

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την μείωση της νόσου Covid-19 στους ηλικιωμένους μετά το εμβόλιο
 HR
Αισιόδοξα είναι τα νέα ως προς την επίδραση του προγράμματος εμβολιασμού, στους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου παρατηρείται ήδη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στις μεγάλες ηλικίες, ωστόσο παραμένει σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα, ιδίως στις δομές φροντίδας.

Ήδη στους 725.000 έφτασαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ενώ αυξητική τάση παρατηρείται στα ραντεβού

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση ημερήσιων εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και πως έχουν ήδη κλειστεί 1.420.000 ραντεβού συνολικά και για τις δύο δόσεις. Ο ίδιος διευκρίνισε πως μόνο για τον Μάρτιο έχουν κλειστεί 720.000 ραντεβού.

Στην συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως σήμερα η Ελλάδα παρέλαβε 112.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 δόσεις της Moderna και 90.000 δόσεις από το εμβόλιο της Astrazeneca.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, προέβλεψε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως με την παραλαβή των εμβολίων των Απρίλιο, θα έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανοσία του πληθυσμού το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου