Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μπουρλά (Pfizer): Επιδιώκουμε υπερδιπλασιασμό των παραγόμενων δόσεων ανά εβδομάδα

Η Pfizer θα εντατικοποιήσει την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού που έχει αναπτύξει από κοινού με την BioNTech μέσω αξιοποίησης περισσότερων εγκαταστάσεών της αλλά και μέσω συνεργασιών με νέους προμηθευτές, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά την Παρασκευή.
Capital.gr

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν, o Μπουρλά ανέφερε ότι η εταιρεία θα αξιοποιήσει περαιτέρω παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας της στο Kalamazoo για την παραγωγή του εμβολίου καθώς και ενός συστατικού του εμβολίου, που είναι γνωστό ως λιπίδιο, το οποίο βοηθά στην εισχώρηση του γενετικού υλικού στο σώμα.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός θα αυξήσει επίσης την παραγωγή λιπιδίων στη μονάδα του στο Κονέκτικατ, αλλά και την παραγωγική δυναμικότητα της γραμμής πλήρωσης και συσκευασίας φιαλιδίων στο εργοστάσιο του Κάνσας, όπου πραγματοποιείται το τελικό στάδιο της παραγωγής πριν τη διανομή του εμβολίου.

"Εκτιμούμε ότι θα αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων που εξάγονται από τις ΗΠΑ από περίπου 5 εκατ. δόσεις ανά εβδομάδα, που είναι ο μέσος όρος σήμερα, σε περισσότερες από τις διπλάσιες", ανέφερε ο Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τόνισε, επίσης, ότι η φαρμακοβιομηχανία έχει υπογράψει δύο νέες συμβάσεις συνεργασίας με παραγωγούς, ενώ αυξάνει και την προμήθεια πρώτων υλών από τους υφιστάμενους προμηθευτές της.

Ο Μπουρλά εξήρε μάλιστα τη συνδρομή που παρείχε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στην εταιρεία, επισημαίνοντας ότι "βοήθησε σημαντικά την προσπάθειά μας" αξιοποιώντας τον Νόμο για την Αμυντική Παραγωγή προκειμένου να συμβάλει στη διασφάλιση κρίσιμων πρώτων υλών και εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε διάφορες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου