Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Προκήρυξη θέσης διοικητή - προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Η θέση είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
IATRONET

Στη φάση της υλοποίηση περνά η περυσινή παρέμβαση του υπουργού Υγείας, για αλλαγή στη μορφή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Τη θέση του (της) προέδρου, θα καταλάβει διοικητής και μη εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού. Η σχετική προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Στην προκήρυξη, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται πως δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν οι υπηρετούντες - με οποιαδήποτε σχέση εργασίας - στο Δημόσιο τομέα.

Έχουν, επίσης, δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας, και υποψήφιοι που δεν υπηρετούν στο δημόσιο τομέα.

Η θέση του διοικητή είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά, για τις συγκεκριμένες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο διοικητής αποφασίζει, μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης του Οργανισμού και διασφαλίζει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του.

Εισηγείται προς το διοικητικό συμβούλιο τα ζητήματα που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση.

Προϋπολογισμός

Παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και εισηγείται στο διοικητικό συμβούλιο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υλοποίησή του.

Αναθέτει και υπογράφει - κατόπιν εξουσιοδότησης του διοικητικού συμβουλίου - πάσης φύσης συμβάσεις και άλλου περιεχομένου έγγραφα.

Αποφασίζει τη διάθεση χρηματικών ποσών από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ για δαπάνες που εξυπηρετούν υπηρεσιακές ανάγκες, όπως εκδηλώσεις, συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς, συνδρομή και συμμετοχή σε επιστημονικά δίκτυα και περιοδικά και έξοδα φιλοξενίας ξένων αποστολών.

Με απόφασή του, αναθέτει σε προϊσταμένους των οργανικών του μονάδων, ειδικά καθήκοντα ή να τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ή το δικαίωμα να υπογράφουν κατά περίπτωση “με εντολή Διοικητή”.

Δημ.Κ. 

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου