Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ακυρώνεται η απεργία σε διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια και ιατρεία την Τρίτη 12 Οκτωβρίου – Απειλή για κινητοποιήσεις διαρκείας

Ακυρώνεται η απεργία σε διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια και ιατρεία την Τρίτη 12 Οκτωβρίου – Απειλή για κινητοποιήσεις διαρκείας

Περιθώριο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου μέχρι τέλος του μήνα

HR

Διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια και ιατρεία την Τρίτη 12 Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς αναστέλλεται η απεργία του κλάδου.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. έγινε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρουσία των εκπροσώπων των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και φορέων του υγειονομικού μετώπου.

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή, ζήτησε και συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στην οποία έκανε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ ενημέρωσε ότι πιστεύει ότι το μέτρο του claw back είναι άδικο.

Ζήτησε να υπάρξει αναστολή των κινητοποιήσεων και ζήτησε να έχει μία παράταση χρόνου έως τις 30/10/2021 στο να μας απαντήσει, για το πώς θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2020 και το 2021, πέραν της υφιστάμενης έξτρα χρηματοδότησης των 30 εκατομμυρίων ευρώ (15 εκατ. ευρώ για το 2020 και 15 εκατ. ευρώ για το 2021).

Ζητήθηκε η ελάττωση της προείσπραξης του claw back για το 2021, για την οποία ο Υπουργός είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση, χωρίς να δεσμευτεί γιατί όπως είπε είναι ζήτημα νομικό.

Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι θα υπάρξει πρόταση για διαρθρωτικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην μεγάλη μείωση του claw back έως και την κατάργηση του.Από τώρα δεσμεύτηκε ότι στις 30/10 ή την 01/11 θα υπάρξει συνάντηση μαζί του για την απάντηση όλων αυτών των θεμάτων που του τέθηκαν.

Επίσης την Πέμπτη 7/10 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τους εκπροσώπους των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και των φορέων του υγειονομικού μετώπου και αποφασίστηκε να ανασταλεί η κινητοποίηση στις 12 Οκτωβρίου, η οποία ούτως ή άλλως είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ότι από την επόμενη κιόλας μέρα της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, εάν δεν έχουν επιλυθεί τα ζητήματά μας ή εάν δεν έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διαρκείας. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο χρόνος που δίνεται στον Υπουργό Υγείας, δεν είναι αδυναμία, αλλά ένδειξη καλής διάθεσης.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

6 σχόλια:

  1. Πωπω τρομαξαμε ,αντε να καταλαβουν τι θα πει νομικο ζητημα οι αντι-cb καο οτι οι νομοι πρεπει να τηρουνται .Δυσκολα τους βαζει ο Πλευρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μου τους κύκλους τάραττε,radid test ποιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ (Π.Χ Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΛΠ) ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxa το ξεραμε μαυτους τους συνδκαλες τι αλλο θα γινοταν.ηταν που θα βγαιναν αυτοκινητα περιφρουρησης για καθε τομεα.χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την οποια ουδεις επιχειρει δι ευνοητους λογους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή