Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Κοροναϊός – Πλαστά πιστοποιητικά νόσησης για επιτήδειους

Κορυφαίο στέλεχος, που εμπλέκεται στα θέματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει στο in.gr το σκάνδαλο

«Μαύρη» τρύπα στο σύστημα εντοπισμού και καταγραφής κρουσμάτων κοροναϊού, και απίθανα παιχνίδια με την υγεία των πολιτών από ανεύθυνους πολίτες, αποκαλύπτονται ημέρα με την ημέρα.

Δεν είναι μόνο όσοι προσπάθησαν να κοροϊδέψουν το σύστημα λέγοντας ότι έκαναν το εμβόλιο ενώ δεν το είχαν κάνει κι εκδίδοντας πλαστά έγγραφα.

Είναι κι εκείνοι που ενώ δεν έχουν νοσήσει από κοροναϊό, βρίσκουν «τρύπες» και παράθυρα στο σύστημα και σπεύδουν να προμηθευτούν πιστοποιητικό νόσησης, «εξαργυρώνοντας» φιλικές σχέσεις ή έναντι κάποιας αμοιβής.

Αποκτούν ουσιαστικά ένα «διαβατήριο» για να κάνουν ό,τι και οι εμβολιασμένοι αφού στους χώρους διασκέδασης ή στα ταξίδια ή σε άλλες δραστηριότητες αυτό που ζητείται πλέον είναι είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό ότι κάποιος έχει νοσήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει να προμηθευτούν ένα τέτοιο πιστοποιητικό χωρίς καν να έχουν «χτυπηθεί» από τον κοροναϊό.

Η διαδικασία είναι απλή. Κάποιος που βρίσκεται σπίτι του, παίρνει τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και δηλώνει ότι έχει συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του κοροναϊού. Οι οδηγίες που λαμβάνει είναι να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες, αφού βεβαίως επιβεβαιώσει ότι είναι θετικός στον κοροναϊό κάνοντας το σχετικό rapid test ή μοριακό τεστ.

Εικονικά

Εχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί επιτήδειοι πηγαίνουν σε φαρμακοποιό ή ιδιώτη γιατρό που γνωρίζουν και τους ζητούν να κάνουν «εικονικά» το τεστ, να δηλωθούν ως θετικοί στον κοροναϊό στην ΗΔΙΚΑ, κι έτσι ο ΕΟΔΥ να τους καταγράψει και να τους ελέγχει με τους τρόπους που μπορεί, κυρίως με καθημερινά τηλεφωνήματα.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες, που κοροϊδεύουν το σύστημα, μένουν σε… καραντίνα για όσο διάστημα χρειαστεί και στη συνέχεια μπορούν να τυπώσουν το πιστοποιητικό νόσησης το οποίο τους «απελευθερώνει» από οποιουσδήποτε περιορισμούς.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος από το χώρο της υγείας, η πρακτική αυτή έχει γίνει και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει, κάτι που επαφίεται στην «φιλοτιμία» και την τιμιότητα του γιατρού ή του φαρμακοποιού.

Το ίδιο στέλεχος, παραδέχθηκε στο in.gr ότι υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί που «δωροδοκούνται» ή που κάνουν χάρες σε πελάτες ή φίλους τους.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καταγραφεί πολλοί πολίτες ως νοσήσαντες, αλλά δεν έχουν περάσει ποτέ κοροναϊό.

Κι αυτοί βεβαίως ούτε το εμβόλιο κάνουν, ενώ μπορούν με το πιστοποιητικό νόσησης να αποφύγουν οποιεσδήποτε απαγορεύσεις.

2 σχόλια:

  1. για τa test αντισωματων ουτε κουβεντα ομως δεν κανεις...
    για τη σπουδαιοτητα/αναγκαιοτητα τους... που θα δειξουν πως οι μισοι ανεμβολιαστοι εχουν ερθει σε επαφη με τον ιο και ανεπτυξαν την κανονικη ανοσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποια αδεια φαντάζομαι θα την πήρατε απο κάποιον επιτήδειο, η και εδω χασομερήσαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή