Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΕΟΠΥΥ: «Παγωμένη» ακόμη η επιλογή Διοικητή μέσω ΑΣΕΠ – Σε αναμονή οι εργαζόμενοι

Σε αναμονή ακόμη ο ΕΟΠΥΥ για τη νέα Διοίκηση μετά την προκήρυξη που έγινε 8 μήνες πριν

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

«Παγωμένη» είναι ακόμη η διαδικασία για την επιλογή Διοικητή του ΕΟΠΥΥ μέσω ΑΣΕΠ, καθώς 8 μήνες μετά την προκήρυξη της θέσης, η διαδικασία δεν έχει ακόμη προχωρήσει.

Να υπενθυμιστεί ότι στις 17 Φεβρουαρίου του 2021 είχε γίνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Διοικητή και μη εκτελεστικού Προέδρου στον ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι και σήμερα όμως το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί με συνέπεια η Διοίκηση να είναι σε αναμονή όπως και η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη, που είχε αναλάβει τη θέση με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα στηριχθεί από την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ωστόσο ακόμη και σήμερα η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ δεν φαίνεται να προχωρά, ενώ υπάρχουν αρκετοί ακόμη υποψήφιοι για τη θέση, έστω κι αν κάποιοι έχουν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Μ αυτά και μ αυτά όμως οι απαραίτητες εργασίας προχωρούν με ρυθμούς χελώνας στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας με κονδύλια κοντά στα 5,5 δις ευρώ.

Τη διαχείριση των σημαντικότερων θεμάτων έχουν αναλάβει όπως φαίνεται οι Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές του ΕΟΠΥΥ στους οποίους πρόσφατα είχαν μεταβιβασθεί οι περισσότερες αρμοδιότητες, με το Δ.Σ. να εκτελεί πλέον έναν μάλλον τυπικό ρόλο. Από την άλλη πολλά ζητήματα προχωρούν και έχουν αφεθεί στη φιλοτιμία των υπαλλήλων οι οποίοι αναμένουν τις εξελίξεις.

Χωρίς προσλήψεις

Στο μεταξύ όμως ο Οργανισμός αντιμετωπίζει άλλο ένα πρόβλημα: Δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, καθώς δεν υπάρχει οργανισμός στον ΕΟΠΥΥ για να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στο δημόσιο. Ταυτόχρονα στο τέλος του χρόνου, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2022, αναμένεται να αποχωρήσουν περίπου 100 εργαζόμενοι από τον οργανισμό λόγω συνταξιοδότησης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για να λυθεί το θέμα της Διοίκησης του Οργανισμού που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 8 μήνες, ενώ η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι πλήρως ενήμερη για το θέμα.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

1 σχόλιο:

  1. εξαιρετικα θετικο το οτι δεν υπαρχει διοικηση στον ΕΟΠΥΥ.Καθολου διοικηση ειναι καλυτερη απο την κακη διοικηση που δημιουργει προβληματα σε ολους , παροχους και ασφαλισμενους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή