Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων- Φόβοι για κορύφωση 5ου κύματος τον Νοέμβριο


Οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ξεκάθαρα στους ειδικούς ότι η πανδημία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έχει εκτοξευθεί και πάλι στα ύψη, ενώ μέρα με την ημέρα πληθαίνουν και οι θάνατοι.

Καμπανάκι όμως έχει χτυπήσει και και για τη στασιμότητα στους νέους εμβολιασμούς αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιστροφή στους κλειστούς χώρους λόγω της αλλαγής του καιρού

«Θα είναι ένα κύμα το οποίο θα το δούμε να εξελίσσεται μέχρι το Δεκέμβρη, ανάλογο με αυτό που είδαμε στο δεύτερο επιδημικό κύμα πέρσι την αντίστοιχη περίοδο», αναφέρει στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής

Κορονοϊός: Φόβοι για κορύφωση 5ου κύματος τον Νοέμβριο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από το τέταρτο περάσαμε χωρίς ανάπαυλα στο πέμπτο κύμα στη χώρα μας και το βλέπουμε να εξελίσσεται πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές».

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι πρόκειται να δούμε αύξηση στα κρούσματα και «περιμένουμε μέσα στο Νοέμβριο να κορυφωθεί αυτό το πέμπτο κύμα».

Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα δούμε εικόνες αντίστοιχες του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα καθώς όπως εξήγησε μπορεί το ποσοστό εμβολιασμού να είναι χαμηλό αλλά είναι σε κάποια επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τώρα είναι εποχή των κοροναϊών. Ξεκινάνε όπως είπε ο καθηγητής με τα πρώτα κρύα τον Οκτώβριο και κορυφώνονται περίπου μέσα στον χειμώνα και συνεχίζονται μέχρι την άνοιξη.

Εξάλλου και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε πρόσφατα για τους μήνες που έρχονται, καθώς «θα είναι δύσκολοι» και εξ’ αιτίας του καιρού, αλλά και των νέων ιών που θα εμφανιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου