Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Καθηγητής Κυριόπουλος στο συνέδριο HealthWorld: «Ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης του τομέα Υγείας»

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Οι στρεβλώσεις που ανέδειξε η πανδημία και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην Υγεία και την υγειονομική μεταρρύθμιση ήταν το βασικό συμπέρασμα του 20ού HealthWorld που διοργανώνει το Ελληνικό-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Οικονομικών Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο, υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης, ότι τα μεγάλα αυτά προβλήματα στην επόμενη περίοδο δεν μπορούν να λυθούν παρά μόνο με μείζονες διαρθρωτικές αλλαγές τόσο στον τρόπο διοίκησης του υγειονομικού τομέα, όσο και στην τεχνολογία του, κυρίως την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλες τις υπηρεσίες Υγείας.

«Αυτό πρέπει να συμβαδίσει παράλληλα με την ενίσχυση της κλασικής δημόσιας Υγείας, όπου αποδείχτηκε ότι είμαστε πάρα πολύ αδύναμοι, και της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Πράγμα, το οποίο σημαίνει ότι στην επόμενη περίοδο θα έχουμε μεγάλες παρεμβάσεις κυρίως σε αυτόν τον τομέα αλλά και στην διαπραγμάτευση και συζήτηση, η οποία θα γίνεται ανάμεσα στο κράτος και στην πλευρά της προσφοράς και αυτό δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και το προσωπικό της Υγείας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο συνέδριο ο κ. Κυριόπουλος σημείωσε ότι στην διάρκεια των δύο αυτών ημερών με τη συμμετοχή μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου όλων των αποχρώσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, έγινε μια συζήτηση πολύ γόνιμη και καρποφόρα σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Υγεία και την Οικονομία, και κυρίως για το αύριο του υγειονομικού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου