Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Δεν παρατηρείται έξαρση σε χώρες με εμβολιαστική κάλυψη 50% και πάνω

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής για την πορεία της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως
Newsbeast.gr

Μέσω του εμβολιασμού η ένταση της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελεγχόμενη και η πίεση στα συστήματα υγείας είναι πολύ περισσότερο διαχείρισιμη, ανέφερε κατά την αποψινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Είναι χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης σε χώρες που έχουν ξεπεράσει το 50% στο ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης.

Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνάει σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, με την πτώση των συνολικών διαγνώσεων και των θανάτων να βρίσκεται στην πιο μακροχρόνια συρρίκνωση εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Αυτή η συρρίκνωση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η σταθερότητα που βλέπουμε στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό, είπε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, έχει γίνει με πολύ ηπιότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης και αυτό μας δίνει μία αισιοδοξία.

Πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις, την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθερότητα με 1% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, σταθερή εμφανίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φαίνεται σταθερός, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid βρίσκεται στο επίπεδο των 200 ανά ημέρα. Το ισοζύγιο εισιτηρίων – εξιτηρίων παραμένει κοντά στο 1 μεσοσταθμικά, ενημέρωσε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου