Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση διαβατηρίων εντός λίγων εβδομάδων

Τη δυνατότητα ανανέωσης των διαβατηρίων ψηφιακά θα έχουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του 2021, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Newsroom kathimerini.gr

Τη δυνατότητα ανανέωσης των διαβατηρίων ψηφιακά θα έχουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του 2021, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε επίσης ότι είναι είναι θέμα χρόνου να παρέχεται μέσω gov.gr η δυνατότητα για το γνήσιο της υπογραφής.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή MyHealth, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών, ενώ προανήγγειλε πως θα ενσωματωθούν περισσότερες λειτουργίες στον ψηφιακό φάκελο υγείας, με στόχο να μην χρειάζεται να κρατά μαζί του ο πολίτης πολλά έγγραφα όταν επισκέπτεται κάποιον γιατρό ή νοσοκομείο.

Ως προς την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass/ Data, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι χθες που άνοιξε η πλατφόρμα υποβλήθηκαν 14.000 αιτήσεις, ενώ ήδη σε 11.000 δικαιούχους πιστώθηκαν τα 50 GB.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών (γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006) οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19 έως και τις 31/12/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου