Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Σε συνεχείς συσκέψεις για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Οι 5 εξαγγελίες για την Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Σε συνεχείς συσκέψεις για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Οι 5 εξαγγελίες για την Υγεία

Τι αναμένεται να πει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τομέα της Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Πυρετός συσκέψεων και στο υπουργείο υγείας ενόψει ΔΕΘ. Αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς και στελέχη του ΕΣΥ πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για τον φάκελο που θα δοθεί στο πρωθυπουργό για τον τομέα της Υγείας, ώστε να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο τομέας της Υγείας άλλωστε αποτελεί βασική προτεραιότητα στη νέα θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία.

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη εξάλλου έλεγαν ότι μετά τον covid μπαίνει σε «πρώτο πλάνο το ΕΣΥ». Γι’ αυτό και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι εξαγγελίες που θα γίνουν στη ΔΕΘ δια στόματος πρωθυπουργού.

Οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο τομέας της Υγείας θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τη στήριξή του, αλλά και για τη γενική ανασυγκρότηση του συστήματος.

Η στήριξη αυτή του ΕΣΥ θα αφορά κυρίως στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Ειδικότερα:

-Τα νοσοκομεία:

Σε ό,τι αφορά στα Νοσοκομεία και γενικότερα στο ΕΣΥ ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει τη μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται η οποία θα περιλαμβάνει τον νέο υγειονομικό χάρτη, ο οποίος να υπενθυμιστεί ότι έχει προαναγγελθεί από την αρχή της προηγούμενης θητείας της κυβέρνησης.

Ένας υγειονομικός χάρτης που θα περιλαμβάνει αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων ανά Περιφέρεια, τα οποία μάλιστα θα αξιολογούνται συχνά πυκνά από ειδικούς εμπειρογνώμονες ώστε να μπορεί να μετρηθεί η ποιότητα αλλά και η απόδοσή τους. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Νοσοκομεία: Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση σε κλινικές και προσωπικό – Έρχονται μικτά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για το σύστημα εφημεριών που βασανίζει τους πολίτες, τις αναμονές για ένα χειρουργείο αλλά και την πρόσβαση των πολιτών σε νέες υπηρεσίες οι οποίες θα στηριχθούν και από τον ιδιωτικό τομέα.

-Πρωτοβάθμια και Προσωπικός γιατρός:

Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για την ανασύσταση του συστήματος ώστε οι πολίτες να βρίσκουν υπηρεσίες και γιατρό στην περιοχή τους, για να μειωθούν οι λίστες και οι αναμονές στα νοσοκομεία.

Βασικός πυλώνας θα είναι όλες οι δομές της ΠΦΥ να ενταχθούν υπό ένα ενιαίο δίκτυο ώστε να μπορούν να αναπτύσσονται ανά περιοχή και με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ο προσωπικός γιατρός από την άλλη είναι στην ατζέντα του πρωθυπουργού γι΄ αυτό και θεωρείται πιθανό ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξαγγείλει νέα κίνητρα για να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα, λένε πηγές του ΗealthReport.gr.

-Προσλήψεις:

Στο πλαίσιο της στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει προσλήψεις στις δομές υγείας ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις, με έμφαση στους νοσηλευτές.

Άλλωστε έχει ήδη προαναγγελθεί ότι από τις 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2024, οι περισσότερες θα κατευθυνθούν στο χωρο της υγείας.

-Δημόσια Υγεία:

Βαρύτητα πρόκειται να δώσει ο κ. Μητσοτάκης και στη δημόσια υγεία και την πρόληψη ασθενειών στον πληθυσμό, περιγράφοντας τις δωρεάν εξετάσεις για όλες τις παθήσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άμεσα όλοι οι πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό εκτός από τις δωρεάν εξετάσεις αναμένεται και ο ΕΟΔΥ να αναβαθμιστεί ώστε να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο καταγραφής και πρόληψης των νοσημάτων προκειμένου να εκπονούνται και τα αντίστοιχα προγράμματα.

-ΕΚΑΒ:

Αντίστοιχη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στο ΕΚΑΒ το οποίο σχεδιάζεται να ανασυγκροτηθεί πλήρως ώστε όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα σε 7 με 10 λεπτά στα επείγοντα περιστατικά.

Για τον λόγο αυτό δικυκλιστές αναμένεται να προσληφθούν από τον Σεπτέμβριο ώστε να σπεύδουν άμεσα στα επείγοντα περιστατικά.

1 σχόλιο:

  1. Ειδικότερα:
    -Τα νοσοκομεία: Θα μεταναστεύσουν όλοι οι γιατροί και θα κλείσουν, Ορίζεται υπέυθυνη η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Βολεψη
    -Πρωτοβάθμια και Προσωπικός γιατρός: Θα μείναι στην ατζέντα για πάντα κλεισμένος ώστε να μην δραπετεύσει στο εξωτερικό ή παραιτηθεί
    -Προσλήψεις: Δεν θα προσληφθεί κανένας ιατρός την προσεχή τετραετία με εξαίρεση ορισμένα δικά μας παιδια με προτεραιότητα σε κηπουρούς, μαραγκούς, υδραυλικούς, σαβανωτές, νεκροθάφτες
    -Δημόσια Υγεία: Δωρεάν εξετάσεις για όλους τους πολίτες που θα πληρώσουν οι γιατοί από την τσέπη τους μαζί με ένα χρηματικό ποσό που θα δίνουν στον ασθενή για τα έξοδα μετακίνησης του στο ιατρείο
    -ΕΚΑΒ: Θα ξαναονομαστεί σε Κέντρο Αμέσου Βοηθείας Λεκανοπεδίου Αττικής και θα αντιδρά σε 7 με 10 λεπτά με τη χρήση ειδικών φαρμάκων. Για το λόγο αυτό οι νέοι οδηγοί θα πηγαίνουν στον ασθενή καβάλα...σε μοτοσυκλέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή