Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία Θεσσαλίας – Στοιχεία από το υπουργείο Υγείας

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία Θεσσαλίας – Στοιχεία από το υπουργείο Υγείας

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε αρκετά προβλήματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και του Βόλου

Μαρία Γλένη HR

Αρκετά προβλήματα στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel ενώ δεκάδες ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας εξαιτίας των δρόμων που έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με την καταγραφή του υπουργείου Υγείας η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε δυσκολίες στην πρόσβαση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας αλλά και αρκετές δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο Βόλου.

Αναλυτικότερα η κατάσταση έχει ως εξής:

Στα Τρίκαλα

Ενδεικτικό είναι ότι στο Νοσοκομείο Τρικάλων οι κάτοικοι των ορεινών χωριών αλλά και των περιοχών που πνίγηκαν δεν μπορούν να προσεγγίσουν στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, στο νοσοκομείο Τρικάλων θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων αναμένονται 15 περιστατικά από ιδιωτική δομή.

Στη Λαμία

Στο νοσοκομείο Λαμίας από την άλλη έγινε εισροή υδάτων σε δύο χειρουργικές αίθουσες, με συνέπεια να καθυστερήσουν επεμβάσεις που είχαν προγραμματισθεί έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα οι αρμόδιοι του νοσοκομείου είναι σε κόκκινο συναγερμό ώστε αν χρειαστεί και διακοπεί η ηλεκτροδότηση να θέσουν σε λειτουργία τις γεννήτριες.

Στο Βόλο

Στο νοσοκομείο του Βόλου τα προβλήματα είναι σαφώς περισσότερα λόγω του φαινομένου Daniel. Ρεύμα παρέχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο με γεννήτριες, ενώ η τροφοδοσία νερού γίνεται μόνο από δεξαμενές με βυτιοφόρα. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι θα αξιοποιηθούν τα ύδατα από τα κολυμβητήρια της πόλης.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 8 ασθενείς λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και φιλοξενούνται 13 ασθενείς. Πάντως οι χειρουργικές αίθουσες είναι σε κανονική λειτουργία.

Στην Καρδίτσα

Παρότι στην περιοχή της Καρδίτσας πολλά χωριά είναι βυθισμένα κάτω από το νερό, το νοσοκομείο λειτουργεί σχεδόν κανονικά.

Εκτός λειτουργίας είναι μόνο μία χειρουργική αίθουσα ενώ υπάρχουν 21 φιλοξενούμενοι, ενώ δεν υπάρχουν ασθενείς

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα με τα στοιχεία για την κατάσταση στα νοσοκομεία



1 σχόλιο:

  1. Λέγαμε τόσα χρόνια ότι τα Νοσοκομεία ήταν πνιγμένα στα χρέη...Τώρα είναι απλώς πνιγμένα...Το λες και βελτίωση αν ανήκεις στο 41% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή