Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται νέα Task Force για τις αλλαγές στα νοσοκομεία – Τι σχεδιάζεται

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται νέα Task Force για τις αλλαγές στα νοσοκομεία – Τι σχεδιάζεται

Τι σχεδιάζει να αλλάξει στα νοσοκομεία το υπουργείο Υγείας

Μαρία Γλένη HR

Σε αλλαγές εξπρές ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα ώστε να λειτουργούν με τα λιγότερα προβλήματα.

Μπορεί οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία να πάγωσαν τις όποιες ανακοινώσεις αλλά ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχοντας πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία σκοπεύει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, που έχει διαφημίσει δεόντως η κυβέρνηση από την πανδημία ακόμη.

Για το λόγο αυτό στο υπουργείο Υγείας έχουν συγκροτηθεί ανεπίσημα διάφορες ομάδες που αποτελούνται και από παλιούς γνώριμους του υπουργού και έχουν επιφορτιστεί να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα για το ΕΣΥ.

Έρχεται νέα Task Force στο υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ετοιμάζει να δημιουργήσει μια ακόμη νέα Task Force η οποία θα ασχοληθεί με την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και των νοσηλευτικών μονάδων.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, η ομάδα που θα σχηματισθεί και θα περιλαμβάνει διάφορους εμπειρογνώμονες, θα αναλάβει να σχεδιάσει το νέο ΕΣΥ ενώ θα προχωρήσει και σε προτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της νέας επιτροπής θα εστιάσουν στην επέκταση των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Εξάλλου το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει σειρά συνεργασιών στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία τόσο για κτιριακές υποδομές, όσο και για νοσηλείες και εξετάσεις.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Μαξίμου περιλαμβάνει τα εξής:

–Μακροχρόνιες συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς από το ΕΣΥ όταν υπάρχει πληρότητα 100%.

–Ιδιωτικά εργαστήρια θα αναλάβουν να πραγματοποιούν τις εξετάσεις των ασθενών ειδικά σε Κέντρα Υγείας που στερούνται σύγχρονου εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αξιοποιηθεί και το σύστημα της τηλεϊατρικής.

-Με ΣΔΙΤ όμως αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμη και νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία παρότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή των δημοσίων μονάδων υγείας.

4 σχόλια:

  1. Οι αλλαγές είναι ότι θα κάνουν εισαγωγές Πακιστανών ιατρών αφού Έλληνες με τέτοιους μισθούς δεν βρίσκουν πια.Μεχρι και οι Ρουμάνοι παίρνουν διπλάσιους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το άρθρο συμπεραίνουμε ότι οι Task Force έχουν στελεχωθεί με παλιούς Πασόκους δηλαδή "παλιούς γνώριμους του υπουργού" οι οποίοι αφού κατάστρεψαν την Υγεία τώρα θα "σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα για το ΕΣΥ". Όσοι καταλαβαίνουν τι μας περιμένει ασ μεταναστεύσουν τάχιστα γιατί έρχεται Daniel στην Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι μεροληπτειτε με το Πακισταν ( που εχει και πολυ καλους γιατρους ,αλλα αυτοι ειναι Αγγλια ή ΗΠΑ ,βεβαια) .Η υποσαχαρια Αφρικη εχει μαγους που θα προσφερουν υπηρεσιες και θα βλεπουν ασθενεις ,ακομη και θα χειρουργούν τσαμπα!Φυσικα σοβαροτητα και ΕΣΥ δεν πανε μαζι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχεδιάζεται.... Η κατάργηση του ΕΣΥ αφήνοντας ένα low budget low level σύστημα υγειας όπου θα παραμείνουν οι ανίκανοι.Στα ιδιωτικά εάν θες να βρεις την υγεία σου.Καταφεραμε σαν κράτος οι καλύτεροι μαθητές να σπουδάζουν,να κάνουν ειδικότητα,μερικοί και εξειδίκευση και μετά να πάνε στο εξωτερικό να εργάζονται.Οταν βέβαια βλέπεις τους γελοίους μισθούς του ΕΣΥ και ελεύθερους επαγγελματίες να πλουτίζουν γύρω σου είναι επόμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή