Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Γεωργιάδης: Τι αλλάζει για την περίθαλψη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

Συντάκτης:
Virus

Τέλος μπαίνει στην δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία για όσους δεν έχουν ενεργό ΑΜΚΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. «Φρένο» μπαίνει σε άτομα από το εξωτερικό που έκαναν καταχρηστικά δωρεάν επεμβάσεις στο ΕΣΥ.

Όρος αποτελεί η ύπαρξη ενεργού ΑΜΚΑ για την παροχή δωρεάν υγειονομικής κάλυψης στα δημόσια νοσοκομεία σε ανασφάλιστους. Στόχος είναι η Πολιτεία να διαχειριστεί περιστατικά εκμετάλλευσης του συστήματος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι θα μπορούν να νοσηλευθούν και να έχουν περίθαλψη όσοι δεν έχουν ενεργό ΑΜΚΑ, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα με ίδιες δαπάνες. «Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, ισχύει και σήμερα για όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ» διευκρίνισε ο υπουργός. 

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δόθηκαν το ΑΜΚΑ στο εξής θα συνδέεται με τη νόμιμη διαμονή και κατοικία στη χώρα. Επιδίωξη είναι να μην εκμεταλλεύονται τις παροχές του ΕΣΥ άτομα από το εξωτερικό που εισέρχονται ως ανασφάλιστοι στα δημόσια νοσοκομεία για να πραγματοποιήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση επεμβάσεις. Όπως αποσαφηνίστηκε το μέτρο δεν περιλαμβάνει φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, ή εργαζόμενους εκτός συνόρων, αλλά διατηρούν κατοικία στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ σωστο .Αυτοι που δεν εχουν δωσει μια δεκαρα δεν δικαιουνται παροχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή