Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Συνεχίζονται οι σαρωτικές αλλαγές σε Οργανισμούς της Υγείας – Οι επόμενες κινήσεις Άδωνι Γεωργιάδη

Τι αλλαγές σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε Οργανισμούς της Υγείας

Μετά την απομάκρυνση σύσσωμου του Δ.Σ από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές προσώπων σε όλους τους Οργανισμούς της υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως έχει λάβει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει στην αντικατάσταση προσώπων, αλλά οι νέοι επικεφαλής θα χρειασθούν έγκριση από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Πάντως το τελευταίο καιρό όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση νέων στελεχών που διαθέτουν γνώσεις στον τομέα της υγείας και είναι ικανοί να αναλάβουν υψηλές θέσεις σε φορείς και οργανισμούς.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, καθώς πολλοί ειδικοί του τομέα υγείας αρνούνται να αναλάβουν θέσεις σε δημόσιους φορείς. Όποιοι κι αν επιλεχθούν, θα χρειαστούν την έγκριση από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι επόμενες κινήσεις για τους Οργανισμούς της Υγείας

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί εδώ και καιρό να αντικαταστήσει στελέχη που ασχολούνται με τον τομέα του φαρμάκου, προκειμένου να μπορέσει να προωθήσει αλλαγές στην φαρμακευτική πολιτική.

Επιπλέον, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας, τον ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας έχει ήδη έρθει σε επαφή με άτομα από τον τομέα της υγείας, προτείνοντάς τους να αναλάβουν το τιμόνι του οργανισμού.

Πάντως προς το παρόν, δεν έχουν βρεθεί τα κατάλληλα πρόσωπα για τους βασικούς οργανισμούς υγείας, μέσω των οποίων ο επιδιώκει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.

1 σχόλιο: