Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο Α. Γεωργιάδης παρών σε μία κομβική συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη Virus

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προσερχόμενος σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα εδώ στο Λουξεμβούργο έχουμε μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε τη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική Κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουμε, για τον εμβολιασμό, για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και για την ηπατίτιδα Β. Θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόσβαση στα φάρμακα.

Νομίζω ότι θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση».

Ερώτηση δημοσιογράφου:

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τη θέση της χώρας σας σε ό,τι αφορά το πακέτο φαρμάκων. Υποστηρίζετε τη πρόταση της Επιτροπής; Ποια είναι η θέση σας;

Απάντηση Υπουργού

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον πλαίσιο των 8 και 11 ετών και να μην αλλάξει. Και θα εξηγήσουμε στο Συμβούλιο τον λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου