Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η υπερσυνταγογράφηση δείχνει...εισαγγελέα


Το 10% των Ελλήνων φαίνεται να έχει ασθενήσει τις πρώτες τέσσερις μέρες του Οκτωβρίου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος χθες στη βουλή , αποκαλύπτοντας έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό που φαίνεται να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο συνταγές για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
syntagografhsh_hlektroniki
Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα μπορούσαν σε ένα βαθμό να δικαιολογήσουν μια σημαντική αύξηση, όμως ένας τέτοιος αριθμός συνταγών είναι εντελώς παράλογος, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Υγείας ήδη από το καλοκαίρι να έρθει σε επικοινωνία με τον επικεφαλής του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και να ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως έρευνα.

Πάντως όπως δήλωσε στο Ηealthview ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ και υπεύθυνος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης Βλάσσης Σφυρόερας το θέμα δεν είναι ηλεκτρονικό αλλά πρόκειται περί παρανομίας που έχει διαστάσεις εθνικού ζητήματος και εμπλέκονται τόσο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι σαν να κλέψει κάποιος το πιν ενός κατόχου μιας κάρτας και να πάει να κάνει ανάληψη, έτσι μπορεί να κλέψει το ΑΜΚΑ και να συνταγογραφεί φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ.

Όλα τα στοιχεία πάντως αυτή στιγμή βρίσκονται στα χέρια του κου Σφακιανάκη. Το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ελέγχει κάθε σενάριο και είτε πρόκειται για εισβολή στο σύστημα από Χάκερς είτε για κλοπή στοιχείων είτε έχουν συμβεί και τα δύο η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Βάννα Κεκάτου
HEALTH VIEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου