Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Από 10 επιστημονικούς φορείς

Την πλήρη αντίθεσή τους στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και στην ένταξη των Ταμείων τους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εξέφρασαν δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους προέδρους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι φορείς κάνουν λόγο για ρυθμίσεις που «εξοντώνουν τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αγνοώντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση ιδίως των νέων ανθρώπων, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές επαγγελματικές και βιοτικές τους ανάγκες». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αρνούνται να συναινέσουν στην προώθηση ρυθμίσεων «κοινωνικά ανάλγητων και άδικων, αλλά και άκρως παράλογων που καταλήγουν να πλήττουν στον πυρήνα τους και κατά τρόπο κατάφωρο συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

Οι δέκα φορείς συντόνισαν τις ενέργειές τους για κοινή δράση προκειμένου να αποτραπούν:

α) αφενός μεν η επιχειρούμενη (με τη σχεδιαζόμενη ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ) «η φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και η υφαρπαγή των αποθεματικών των ταμείων τους προς όφελος της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων και κλάδων υγείας» και 

β) αφετέρου η υιοθέτηση φορολογικών ρυθμίσεων «εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες -κατά πλήρη βεβαιότητα- αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας».

healthdaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου