Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Φωτεινή Σκοπούλη: Θα σταματήσουμε τη σπατάλη στις δομές Ψυχικής Υγείας


Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις δομές αποασυλοποίησης ψυχικώς πασχόντων, αλλά και ο επανασχεδιασμός του συστήματος λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών με στόχο την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες της αρμοδίας υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.

Φωτεινή Σκοπούλη: Θα σταματήσουμε τη σπατάλη στις δομές Ψυχικής ΥγείαςΣύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο διένειμε χθες η ίδια η υφυπουργός Υγείας στους δημοσιογράφους, το υπουρργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην εκταμίευση 6. εκατ. ευρώ περίπου προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα δεδουμευμένα των εργαζομένων στις δομές, οι οποίοι εμφανίζονται ως απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι 64 δομές ιδιωτικού δικαίου έχουν λάβει πλέον το 100% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, από τους πρώτους ελέγχους του υπουργείου Υγείας στις δομές έχουν προκύψει σωρεία οικονομικών ατασθαλιών και σπατάλης δημοσίου χρήματος σε μέρος από αυτές, ενώ το σύνολο των φορέων των δομών σε έχει προχωρήσει ακόμη στον αναγκαίο εξορθολογισμό της λειτουργίας τους ούτε έχει συνάψει τις προβλεπόμενες συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από τον οποίο θα είχε εισπράξει μέσα στο 2012 μέχρι σήμερα 5,5 εκατ. ευρώ περίπου.

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου