Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, 


Σε εξαιρετικά καλό κλίμα, διενεργήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/10/2012 με σκοπό τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Εντυπωσιακό ήταν ότι προσήλθαν συνάδελφοι από πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Βόλος, Πάτρα, κλπ. 

Διεξοδική συζήτηση ακολούθησε με την εποικοδομητική τοποθέτηση και τις γόνιμες παρατηρήσεις πολλών συναδέλφων σχετικά με τα θέματα που μας απασχολούν. 

Διενεργήθηκε αλλαγή του καταστατικού της ένωσης, παρουσία του δικηγόρου Κου. Τάγαρη Δημήτριου, όσον αφορά τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην εκλογική διαδικασία, με τη δυνατότητα να μπορούν να στηθούν κάλπες στις μεγάλες πόλεις κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου ανάλογα με τον αριθμό των μελών της Ένωσης στις αντίστοιχες πόλεις ή περιφέρειες. Πραγματοποιήθηκαν επίσης αλλαγές στην κατεύθυνση της προάσπισης των μελών της Ένωσης, από οποιαδήποτε κακόβουλη ή καταχρηστική συμπεριφορά, εκ μέρους τρίτων. Ακολούθησε ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο για την πορεία των αγωγών και των νομικών χειρισμών. 

Δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά, άνθρωποι που συνομιλούσαν μέσω του facebook, του forum της Ένωσης ή που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη (Προσωρινή Διοικούσα), χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη προσωπική επαφή. 

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους της Προσωρινής Διοικούσας που συμμετείχαν ενεργά στις διαδικασίες, για την πραγματικά συγκροτημένη και ιδιαίτερα καλά συντονισμένη προσφορά τους κατά τα αρχικά ιδιαίτερα δύσκολα βήματα της Ένωσης. Η αθρόα εγγραφή μελών (περί τα 1600 σήμερα), η Πανελλαδική εκπροσώπηση, τα ταχέα αντανακλαστικά, οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα με την αντίστοιχη επικοινωνιακή πολιτική, την έφερε άμεσα στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να αποτελέσει συνδικαλιστικό καταλύτη που πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν ο Μανώλης Πολυζόπουλος και ο Θωμάς Ορφανίδης για την άρτια και ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογική και τεχνική συμβολή τους, που έφεραν την Ένωση στην αιχμή της τεχνολογίας και της πλήρους εκμετάλλευσης των επικοινωνιακών δυνατοτήτων. 

Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, Γεώργο Ελευθερίου, που αποδείχτηκε άξιος καπετάνιος του καραβιού σε θάλασσα που τελεί εν πλήρη τρικυμία. 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με έφεραν πολύ ψηλά στην κατάταξη των υποψηφίων. Παρόλο που αρχικά, λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων, ήμουν αρνητική στο να συμμετέχω στο προεδρείο, υπαναχώρησα τιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Οι δύσκολες ημέρες δεν έχουν παρέλθει, και καλώ τα μέλη της Ένωσης σε πλήρη συσπείρωση, ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων. Καλώ επίσης τους εργαστηριακούς ιατρούς σε εγγραφή στην ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με σκοπό την κοινή σύμπραξη κλινικών / εργαστηριακών ιατρών στην πολιτική της διάσωσης του μικρού μεμονωμένου ιατρείου. 

Το νέο ΔΣ αποτελεί μία άξια ομάδα που δρα συνεργατικά, και με βεβαιότητα θα πράξει το καθήκον του στο ακέραιο, μακριά από αντιπαλότητες, στείρες αντιπαραθέσεις και παλαιοσυνδικαλιστικές νοοτροπίες. 

Μετά τιμής

Αννα Μαστοράκου

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή δύναμη!
    Θα σας παρακαλούσαμε, εμείς οι συνάδελφοι της περιφέρειας, που δεν έχουμε εκ του σύνεγγυς ενημέρωση, να μας μεταφέρετε περισσότερες λεπτομέρειες - τώρα που έχετε την πλήρη εικόνα της κατάστασης του συνδικαλιστικού μας οργάνου:
    - Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι στην Ένωση;
    - Εκπροσωπούνται οι διαφορετικές κατηγορίες συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ;
    - Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Πόσοι ήταν οι παριστάμενοι, ταμειακά εντάξει και ψηφίσαντες;
    Πιστεύοντας οτι η εκπροσώπησή μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ποιο ΜΑΖΙΚΗ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ, στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς από την ακριτική Ξάνθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή