Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.


ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

(Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ)


Δράμα 04/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Ακόμα μία φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εμφανίστηκε ασυνεπής σε όσα είχε υποσχεθεί και εξαγγείλει, ενώ συνεχίζει την πάγια τακτική των εκβιασμών και των απειλών. Μετά την συνάντηση του Αναπληρωτή Υπ. Υγείας κ. Σαλμά στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με τους φορείς Α’Βάθμιας και Β’ βάθμιας περίθαλψης, έγινε επίσημη ενημέρωση ότι το ταμείο χρεοκόπησε και αδυνατεί να αποπληρώσει τις δεδουλευμένες δαπάνες των παρόχων υγείας, εκτός των φαρμακοποιών.

Ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, αυτή την στιγμή παρουσιάζει ήδη "μαύρη τρύπα" 1,5 δις ευρώ με προοπτική αυτό το ποσό να ξεπεράσει τα 2 δις μέχρι τέλους του έτους. Σύμφωνα δε με επίσημες δηλώσεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόσθετης κρατικής επιχορήγησης. Επομένως, οδηγούμαστε σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012.

Εμείς ως εργαστηριακοί ιατροί ( Ακτινολόγοι –Μικροβιολόγοι και Πυρηνικοί ιατροί ) προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ασφαλισμένο με τιμές καθηλωμένες από το 1991, με επιβολή εκπτώσεων στις τιμές αυτές, χωρίς κλειδωμένο ποσοστό κέρδους και με ανελαστικά μηνιαία έξοδα. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά.Ως εργαστήρια, ενώ πιεζόμαστε από τις προμηθεύτριες εταιρείες αναλωσίμων, τις πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις μας και τις τράπεζες, δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ ως τώρα τους ασφαλισμένους ως μοχλό πίεσης, ούτε υπονομεύσαμε τη σύσταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αντιθέτως βοηθήσαμε δημιουργικά ώστε να λειτουργήσει ομαλά γι’ αυτό και απαιτούμε ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση, με σαφές χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων μας. Είμαστε απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ και αλλά ταμεία από το καλοκαίρι του 2010 και για όλο το 2011 ( για τα χρήματα αυτά έχουμε ήδη φορολογηθεί). Για το 2012 πληρωθήκαμε ΜΟΝΟ το 90% των τεσσάρων πρώτων μηνών και τίποτα περισσότερο.Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ουσιαστικά εμείς χρηματοδοτούμε τις εξετάσεις τους και όχι το πολυδιαφημιζόμενο ταμείο τους. Η υπομονή αλλά και οι οικονομικές μας δυνατότητες έχουν πλέον εξαντληθεί. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να ξεκινήσουμε στις 08-10-2012 κυλιόμενη αναστολή πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και τη σύμφωνη γνώμη των μελών μας. 

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μαζί με τη διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και τους ασφαλισμένους θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν ασκούμε εθελοντισμό αλλά διατηρούμε επιχειρήσεις με τεράστια λειτουργικά έξοδα. Αγωνιζόμαστε καθημερινά να διαφυλάξουμε την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, την αξιοπρέπεια μας και το δικαίωμα να αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε χωρίς εκβιασμούς και εκπτώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου