Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ξηλώνεται ο ΕΟΠΥΥ: Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων - Διπλάσιες οι εισφορές για τους αγρότες




Παρά το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της τρόικας δηλώνει ικανοποιημένη για την πορεία των συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, καθώς και για τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζητεί μετ' επιτάσεως από το υπουργείο Υγείας να εκδοθεί άμεσα το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, να προχωρήσει νέα μείωση στις δημόσιες δαπάνες για τον πολύπαθο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), να αλλάξει άμεσα η κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ με νέες εξαιρέσεις παροχών για τους ασφαλισμένους, να επιβληθεί έκπτωση στις τιμές για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, να αυξηθούν άμεσα οι εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από 12 στα 24 ευρώ και να αυξηθεί άμεσα κατά 15% - 30% το ποσοστό της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Μείωση της δημόσιας δαπάνης για την υγεία κατά 950 δισ ευρώ
Επίσης, ο υπουργός Υγείας επιχείρησε για άλλη μία φορά να πείσει την αντιπροσωπεία της τρόικας να δεχθεί, μαζί με την δραστική ουσία, να αναγράφεται και η εμπορική ονομασία των συνταγογραφουμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων στις συνταγές τις οποίες εκδίδουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο η αντιπροσωπεία της τρόικας επιδεικνύει ιδιαίτερα αρνητική στάση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τα έξι μέτρα τα οποία φαίνεται να συμφωνήθηκαν με την αντιπροσωπεία της τρόικας αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση κατά 950 εκατ. ευρώ τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία κατά τη διετία 2013 - 2014.

"Δεν ακρωτηριάζεται το ΕΣΥ"...

Και ενώ φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την αντιπροσωπεία της τρόικας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υποστήριξε την περασμένη Τρίτη χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό "Real FM": "Αυτό το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ακρωτηριάζεται. Υπάρχει ανάγκη περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου χρήματος και όχι της στέρησης δημοσίου χρήματος για την εκπλήρωση αναγκών οι οποίες προκύπτουν από την καθημερινή σχέση του πολίτη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα θα κατευθυνθούμε σε μια πολιτική αλλαγής των τιμολογίων, της πληρωμής του κόστους των εξετάσεων, μέσα από τον νέο κανονισμό πληρωμών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, του ΕΟΠΥΥ".

Avgi.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου