Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 31.01.2013 

Δελτίο τύπου 

Τελικά η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε. 

Κύριε Υπουργέ Υγείας 3 χρόνια χρωστάτε στους γιατρούς άτοκα ,φορολογημένα , χαρατσωμένα χρήματα και δεν τα δίνετε ούτε κουρεμένα. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου στηρίζει την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί κορυφαία εκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίθεσης στην πολιτική που εφαρμόζεται στα νοσοκομεία της χώρας. Διακυβεύεται η επιβίωση και η επαγγελματική αξιοπρέπεια των υγειονομικών, αλλά πρωτίστως η επιβίωση ολόκληρου του δημοσίου συστήματος υγείας. 

Οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί είναι 3 χρόνια απλήρωτοι και έχουν στηρίξει την ΠΦΥ με μεγάλο ζήλο και αυταπάρνηση ενώ έχουν κληθεί να πληρώσουν για το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια φορολογικά έσοδα που δεν εισέπραξαν ποτέ. 

Η μια κοροϊδία διαδέχεται την άλλη από όλα τα θεσμικά κρατικά όργανα Υπουργούς, υφυπουργούς και παρατρεχάμενους, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση, την φυγή των γιατρών στο εξωτερικό, το κλείσιμο των ιατρείων, τις κατασχέσεις και τα συνεχή ραβασάκια που φτάνουν κάθε ημέρα χωρίς όμως κανένα να καταγράφει την αθλιότητα του αναξιόπιστου αντισυνταγματικού και τυρρανικού κράτους. 

Απαιτούμε να σταματήσει η στοχοποίηση και η διάλυση του ΕΣΥ και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Απαιτούμε: 

Να αποσυρθούν τα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων. 

Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας. 

Να μπει τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες. 

Να πληρωθούν στο ακέραιο οι άτοκες 3 χρόνων οφειλόμενες και φορολογημένες αμοιβές των ιατρών . 

Να έχουμε ως Έλληνες πολίτες και εργαζόμενοι ισότιμη μεταχείριση ως προς τους χρόνους εξόφλησης με τους άλλους παρόχους υγείας. 

Ø Κύριοι Υπουργοί, τελικά η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε. 

Ø Κύριοι Υπουργοί, 3 χρόνια χρωστάτε στους γιατρούς χρήματα άτοκα ,φορολογημένα , χαρατσωμένα και δεν τα δίνετε ούτε κουρεμένα. 

Ø Κύριοι Υπουργοί απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του κράτους στους λειτουργούς υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Καλούμε όλους τους ιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να στηρίξουν με κάθε τρόπο όλες τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες του ιατρικού κλάδου. 

Για τον ΙΣΡ 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας 

Χρήστος Απ. Μαντάς      Ιωάννης Μυροφόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου