Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 24 Ιανουαρίου 2013 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» 
Ν.Π.Δ.Δ. 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι!» 

Το πολιτικό θράσος των ηγεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! 

Η επικείμενη έκδοση ΚΥΑ για το «κούρεμα» των δεδουλευμένων χρωστούμενων προηγούμενων ετών απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν στον ήδη αποσταθεροποιημένο και παραπαίοντα ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς, εργαστήρια και κλινικές, μετά την διυπουργική σύσκεψη που έγινε προχθές απουσία μας, δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ. Βάζει ταφόπλακα στο ιατρείο-εργαστήριο του αυτοαπασχολούμενου γιατρού. Απαξιώνει την εργασία και την επιστήμη του, καταρρακώνει το κύρος και την αξιοπρέπεια του, ανατινάζει συθέμελα την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος-επαγγέλματος, οδηγεί μεγάλο μέρος της ιατρικής κοινότητας στην ανεργία και υποαπασχόληση, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης προς τους πολίτες. 

Η κυνική απόφαση για «κούρεμα» μάλιστα μέχρι 20% θα στοιχίσει στον κλάδο ιατρικών υπηρεσιών πάνω από 300 εκατ. ευρώ! Κι ενώ «κουρεύουν» τα παλιά χρέη, τα νέα τρέχουν, αυξανόμενα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η κυβερνητική πολιτική, αντί για «ρευστότητα» και «ανάπτυξη» επιβάλλει πλέον συνειδητά «ύφεση» και «χρεοκοπία», με απώτερο στρατηγικό μνημονιακό στόχο τον αποκεφαλισμό των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών και την προώθησή τους σε χώρες της Ε.Ε. με «ειδικά» μισθολόγια και συνθήκες εργασίας. 

Καλούμε τον ΠΙΣ αλλά και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας σε γενικό ξεσηκωμό! Να μην αποδεχθούμε την παράνομη απομείωση των οφειλών του κράτους προς τους γιατρούς-πολίτες του. Στην επικείμενη Γ.Σ. του ΠΙΣ στις 9-2-2013 πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τις ηγεσίες των υπουργείων που, με το πρόσχημα ότι τάχα σώζουν την Ελλάδα, απεργάζονται τέτοιες επώδυνες λύσεις, προφανώς για να σώσουν το τομάρι τους, ότι η Ιατρική Κοινότητα δεν ανέχεται πλέον τέτοιες πρακτικές. Με νέες μορφές «κινητοποιήσεων» να βάλουμε φρένο σ’ αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς, αν κρυφτούμε πίσω απ’ την ανασφάλεια μας, θα έχουμε συνηγορήσει κι εμείς σ’ αυτό που καθημερινά καθιερώνεται πλέον ως «κρατική βία». 

Ο ΙΣΛ καταδικάζει και απορρίπτει για μια ακόμα φορά την πολιτική της ασυνέπειας και καλεί τους ιδιώτες γιατρούς-μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που το κράτος τους χρωστά, με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους. 

Για τον ΙΣΛ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                 ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου