Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

24/1/2013 Ι.Σ.ΡΟΔΟΠΗΣ ''ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλεί το αποτέλεσμα της διυπουργικής, σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 22/01/2013 μεταξύ των: Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ.Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ.Λυκουρέντζου, Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, όπου αποφασίστηκε μονομερώς και χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τους φορείς των ιατρών, να «κουρευτούν» από 8%-20% τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς, τα εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές.

Το νέο αυτό «κούρεμα» έρχεται ως συνέχεια του κουρέματος στις ιατρικές αμοιβές από 20 σε 10 ευρώ και του κουρέματος στις τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων κατά 25%.

Εντύπωση μας προκαλεί, η άνιση μεταχείριση των ιατρών σε σχέση με τον φαρμακευτικό κλάδο, όπου το κούρεμα ήταν μόλις 3,5%.

Αν επιβληθεί αυτή η μονομερής απομείωση των οφειλών, που πρόκειται για οφειλές τριών ετών, εκατοντάδες ιατρεία και εργαστήρια θα οδηγηθούν σε αναστολή λειτουργίας δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω χρήματα έχουν ήδη εκχωρηθεί σε εταιρείες factoring ή χρωστούνται στις τράπεζες και σε εταιρείες leasing και χιλιάδες εργαζόμενοι θα καταλήξουν στο ταμείο ανεργίας μαζί με το 26% του πληθυσμού, που βρίσκεται ήδη εκεί.

Τι υποκρισία!!!

Την στιγμή που κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να απομυζούν την εργασία και τις οικονομίες των πολιτών. Την στιγμή που κάποιοι μονομερώς «κουρεύουν», κάποιοι άλλοι δεν αποδέχονται αντίστοιχο «κούρεμα» στα δάνεια που έχουν χορηγήσει έναντι αυτών των οφειλών, ενώ το ίδιο κράτος αρνείται το «κούρεμα » των οφειλών των πολιτών προς την εφορία.

Τραγικό αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι πολλοί ιατροί, ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί, να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους !!

Υπενθυμίζουμε ότι το κόστος των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων και των εργαστηριακών – διαγνωστικών εξετάσεων παραμένει χαμηλό, καθώς έχουν να αναπροσαρμοσθούν από το 1991 και δεν επιτρέπουν εκπτώσεις.

Η ελληνική κοινωνία και το σύνολο των ιατρών, καταδικάζουμε και απορρίπτουμε την πολιτική του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Οι εκπτώσεις στις οφειλές, θα δημιουργήσουν εκπτώσεις στην παροχή φροντίδας -υγείας της κοινωνίας, για τις επιπτώσεις των οποίων, θα φέρουν απόλυτη και πλήρη ευθύνη οι πολιτικοί ιθύνοντες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στ. Κυριαζίδης    Κων. Χαριτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου