Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Προς: Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ,
κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε, με τον ανορθόδοξο τρόπο της ανακοίνωσης μέσω δελτίου τύπου για τις αόριστες υποψίες του ΕΟΠΥΥ για την πιθανή παραβατική συμπεριφορά ιατρών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν η καταγγελία του οργανισμού που προΐστασθε, περιλαμβάνει μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και να μας κοινοποιήσετε τα στοιχεία και τις αποδιδόμενες αξιόποινες πράξεις, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στη διερεύνηση και στην πιθανή απόδοση ευθυνών, με βάση το Ιατρικό Πειθαρχικό Δίκαιο.

Λόγω της αναφερόμενης μεγάλης οικονομικής ζημιάς για τον οργανισμό δεν θα είναι αποδεκτή οποιαδήποτε «αμέλεια» στη διαβίβαση του κατηγορητηρίου κατά των πιθανά εμπλεκόμενων ιατρών, που πρέπει να φέρει ονοματεπώνυμο και σαφείς αποδείξεις.

Εκτός και αν πρόκειται για προσχηματικό δελτίο τύπου, «προπέτασμα καπνού» για να καλύψει την πρόσφατη απαράδεκτη πολιτική απόφαση για το μεγάλο ύψος του κουρέματος (10-20%) στην καταβολή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

Τελειώνοντας, με την ολοκλήρωση της ψηφιακής καταγραφής των χρεών στο e-ΔΑΠΥ, υπάρχει πλέον η πλήρης αποτύπωση από τον ΕΟΠΥΥ του συνολικού χρέους των πρώην ταμείων προς τους ιατρούς, την οποία και οφείλετε να κοινοποιήσετε δημόσια προς όλους τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, σύμφωνα με τους κανόνες διαφάνειας που τόσο συχνά πρεσβεύετε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαστοράκου Άννα   Σκρουμπής Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου