Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Φαρμακοβιομήχανοι προς Λυκουρέντζο: «Πληρώστε μας άμεσα»!

Την άμεση καταβολή των οφειλών του παρελθόντος ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Φαρμακοβιομήχανοι προς Λυκουρέντζο: «Πληρώστε μας άμεσα»!Στην επιστολή του ο ΣΦΕΕ περιγράφει τη δυσκολία ρευστότητας την οποία αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεδομένου ότι έχουν εισπράξει για παλαιότερες οφειλές κουρεμένα ομόλογα ενώ έχουν καταβάλει μεγάλες εκπτώσεις με επιστροφή χρημάτων (Rebate και clawback).
Ο ΣΦΕΕ υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι ο κλάδος αναμένει να εκδοθεί άμεσα η υπουργική απόφαση που να προβλέπει έκπτωση 1% για τις οφειλές έως τις 31.12.2011 αλλά και να εκταμιευθούν τα χρήματα ώστε να πληρωθούν οι εταιρείες για τους μήνες του 2012. 

Μεταξύ άλλων ο κλάδος θέτει και το ζήτημα της τιμολόγησης νέων καινοτόμων φαρμάκων καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει εκδοθεί κανένα νέο Δελτίο τιμών που να περιλαμβάνει νέα σκευάσματα γεγονός που δεν επιτρέπει στους Έλληνες ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου