Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ - ΠΡΩΗΝ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Α

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου και πλέον καλύπτουμε τους Ιδιώτες Εργαστηριακούς Ιατρούς σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. 

Ο Σύνδεσμος λοιπόν από Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Α ( Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Αχαϊας ) , μετονομάσθηκε σε Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ ( Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος ) . 

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι ενώνουμε σημαντικές δυνάμεις του κλάδου και δίνουμε βήμα έκφρασης και αποφάσεων στους Συναδέλφους που μέχρι σήμερα δεν είχαν, στο δρόμο για τη διεκδίκηση των προβλημάτων μας . 

Για το ΔΣ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ        ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Λ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ 

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ                         ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ

----------------------------------------------------------------------------
Από την ημέρα που το μέτωπο των Διαγνωστικών Εργαστηρίων μέσω της ΠΟΣΙΠΥ, των Διαγνωστικών Κέντρων μέσω του ΠΑΣΙΔΙΚ και των φορέων 1βάθμιας φροντίδας υγείας ανακοίνωσαν την επίσχεση εργασίας από την 1η Φεβρουαρίου , γινόμαστε μάρτυρες μιας απεγνωσμένης προσπάθειας της ηγεσίας του υπουργείου υγείας με άκομψο - αντιδεοντολογικό - εκβιαστικό - λυσσαλέο τρόπο να συκοφαντήσει στα ΜΜΕ αυτή την ενέργεια. 

Θεωρούμε ότι και μόνο αυτή η στάση δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και πρέπει με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία να συνεχίσουμε. 

Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι είμαστε αποφασισμένοι. 

ΜΟΝΟ έτσι μπορούμε να έχουμε μέλλον . 

Διαφορετικά ο τίτλος " ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ μη πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ' θα γίνει πραγματικότητα. 

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή όλων μας στην επίσχεση που ξεκινάει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από ΟΛΑ τα Διαγνωστικά Εργαστήρια και τα Διαγνωστικά Κέντρα της Πάτρας. 

Η συμμετοχή μας πρέπει να είναι καθολική. 

Χωρίς καμία αναστολή , διότι αλλιώς δεν υπάρχει αύριο . 

Αλήθεια είναι ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτό το δύσκολο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον. 

Επομένως με αποφασιστικότητα ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και διεκδικούμε . 

Παράλληλα κάθε αθέτηση του μετώπου που έχει δημιουργηθεί, θα βαρύνει αυτόν που θα την κάνει και εμείς δεν θα είμαστε διατεθημένοι να έχουμε διαφορετικό ρόλο, δηλαδή απλά και κατηγορηματικά δεν θα είμαστε αυτόχειρες σε μονομερείς ενέργειες. 

Σας έχουμε ήδη κοινοποιήσει όλες τις αποφάσεις του μετώπου καθώς και ότι αφορά την επίσχεση, συμπεριλαμβανομένου και σχετικού εγγράφου του ΕΟΠΥΥ όπου δίνει σαφείς οδηγίες για τη διαδικασία αποζημίωσης των Ασφαλισμένων του ταμείου . 

Σας υπενθυμίζουμε ότι ως αμοιβή αποζημιωνόμαστε με βάση τα όσα αναγράφει το παραπεμπτικό, κόβουμε απόδειξη με το ακριβές ποσό και τότε ο Ασφαλισμένος απευθύνεται στον ΕΟΠΥΥ για να τα πληρωθεί. 

Ενημερώνουμε τους Ασφαλισμένους ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ. 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ και ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. 

Για το ΔΣ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ          ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Λ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ 
ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ                           ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου