Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

25 01 2013 Ενημέρωση Π.Ι.Σ. και Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας για την επίσχεση

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) 
α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων 
β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών 
γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων 
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ) 
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.) 

Αθήνα, 25/01/2013 

Προς 
Π.Ι.Σ. 
Όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας 

Θέμα: Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την Ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επικείμενη, εξαγγελθείσα από το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 01/02/2013. 

Στην επίσχεση αυτή θα συμμετάσχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας ( Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.). 

Η επίσχεση αυτή είναι θέμα ζωτικής σημασίας να πραγματοποιηθεί, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα Διαγνωστικά κέντρα και Εργαστήρια της Χώρας, επειδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχουν τηρήσει τη συμβατική τους υποχρέωση, βάσει του όρου που περιέχεται στη σύμβαση που έχουμε αποστείλει στον Οργανισμό, για αποπληρωμή των οφειλομένων εντός 45 ημερών, καθώς και της μη αποπληρωμής των παλαιών οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Επιπλέον σε αυτήν την υπερχρέωση των εργαστηρίων μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέλει να επιβάλλει δυσβάσταχτα ποσοστά «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές, τα οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν τα εργαστήρια μας στο λουκέτο. 

Για τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την συμπαράσταση σας και την κάλυψη αυτών των κινητοποιήσεων και από την πλευρά σας, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον Οργανισμό, για τις εξετάσεις τις οποίες θα εκτελέσουν στην περίοδο των κινητοποιήσεων μας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή του κλάδου μας ! 

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου