Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

23-1-2013

Μεχρι την προσεχη Παρασκευη θα υπογραφει η Κοινη Υπουργικη Αποφαση για την πληρωμη του χρεους 2007-2011. Το ποσοστο του "κουρεματος" ανερχεται σε 8% για τα νοσηλια και 21% για τα υλικα επεμβασεων.

Συμφωνα με ενημερωση του Υπουργου Υγειας κου Λυκουρεντζου σε συναντηση του με τον Προεδρο της ΠΕΙΚ σημερα το απογευμα, αμεσα, μεσα στις επομενες ημερες, θα δοθει ως προκαταβολη το 80% του ληξιπροθεσμου χρεους καθε παροχου μετα απο εντολη του ιδιου του Πρωθυπουργου.

Το υπολοιπο 20% θα δοθει μετα τον ελεγχο και εκκαθαριση των εκκρεμων λογαριασμων απο τις υπηρεσιες καθε ασφαλιστικου ταμειου.

Αυριο Πεμπτη 24-1-2013 στο Νομοσχεδιο για το Ερρ.Ντυναν θα κατατεθει τροπολογια για ενταξη στη ρυθμιση και πληρωμη των ταμειων Οικου Ναυτου, ΤΕΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΑ.

Οι πληρωμες των ληξιπροθεσμων μηνων θα πραγματοποιηθουν εως τελος 31-3-2013 απο τις επομενες δοσεις της δανειακης συμβασης.

Η ΠΕΙΚ εκφραζει την ικανοποιηση τηςγια τις αποφασεις των συναρμοδιων Υπουργων και ιδιαιτερα των Υπουργων Υγειας κκ Λυκουρεντζου και Σαλμα, εστω και αν θεωρουμε οτι το 8% και 21% ειναι αδικο, υψηλο και αποτελει ανιση μεταχειρηση συγκριτικα με τους Φαρμακοποιους 3,5% και Φαρμακοβιομηχανους 1%.

Αναμενουμε την αμεση καταβολη ολων των ληξιπροθεσμων χρεων απο 2007 εως και Οκτωβριο του 2012 ωστε να υλοποιηθει στην πραξη η εξαγγελια και δεσμευση του Πρωθυπουργου για αμεση ρευστοτητα στην αγορα.

Θα παρακολουθουμε απο κοντα τις εξελιξεις και θα σας ενημερωνουμε σχετικα.

Αυριο Πεμπτη πρωι στην πρωινη εκπομπη του MEGA στις 8πμ ο Υπουργος κος Σαλμας θα αναφερθει στο θεμα των χρεων του ΕΟΠΥΥ.

Προσωπικα, ως Προεδρος της ΠΕΙΚ, εκφραζω την ικανοποιηση μου για την συνεργασια με τους κκ Λυκουρεντζο και Σαλμα ωστε να προχωρησει η διαδικασια αποπληρωμης του ληξιπροθεσμου χρεους και στην κατανοηση που επεδειξαν στην εκλογικευση του ποσοστου εκπτωσης που ξεκινησε απο πολυ υψηλα ποσοστα, ανω του 30%.

ΠΕΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου